Igår var det dags för ytterligare ett besök till våra kära och hatade matbutiker. Som icke miljöpartister lyxade vi till det rejält och tog bilen. Under resan dit insåg jag en sak som gjorde mig snuskigt rädd.

Det här inlägget ligger under ”Livet i övrigt” som är en kategorin av lite mer off topic (OT) karaktär. För att aktiefiera det lite så kan jag i alla fall säga att vi alltid handlar på Willys som är en del av Axfood. Däremot ser vi alltid till att traska in på Coop och andra skräpbutiker för att handla deras lock-erbjudanden.

Nåväl, det här inlägget skulle handla om mitt beteende i trafiken…

 

Dåligt beteende nr 1

Som sagt, jag och Sambo KTM på väg till shoppingcentra. Väl ute på vägen så körde vi förbi en utfart till en parkering där det plötsligt kom en ung tjej i röd bil med rejäl hastighet och drog en vänstersväng ut från parkeringen mitt framför våra näsor.

Hon tittade på mig och såg lite likgiltig ut. Som traditionell svensk ville jag inte konfrontera henne direkt utan väntade tills hon hade passerat mig helt, då tryckte jag in signalhornet för att visa att det där inte var rätt!

Sambo KTM undrade varför jag gjorde det. Ja, det kan man undra… Helt meningslöst, men på något vis kändes det lite bättre. Usch för mitt beteende.

Lämna företräde åt all trafik när du kör ut från :
  • bensinstation
  • garageutfart
  • gågata
  • gångfartsområde
  • parkeringsplats
  • ägoväg eller liknande

 

Dåligt beteende nr 2

Det här är lite av en klassiker. Står och vänta på min tur in i rondellen. Ser en lagom lucka bortsett från en bil som Inte blinkar att hen tänkt lämna. Tänker ”Ja, men då väntar jag på en ny lucka”

Från ingenstans drar då bilen ut ur rondellen med en tvär sväng utan att blinka. Jag hinner inte ut p.g.a. att nya bilar kommer lite senare.

Sambo KTM ser att jag blir arg då jag svär lite för mig själv. Hon säger direkt:

”Alltså vad ger det dig för glädje att blir arg för det här? Bilen som nu lämnat hör inte dig och inser inte att han gjort fel, det blir dålig stämning i vår bil samt att du själv blir på dåligt humör.”

Självklart har hon helt rätt. Det finns inte mycket att argumentera mot där. Nu i efterhand har jag reflekterat över beteendet och inser att jag mer och mer börjar likna en sur gammal gubbe.

Vad är nästa steg? Ska jag skrika åt barn som går på fel sida vägen?

Sensmoralen i den här sagan är väl att inte bli upprörd och slösa energi på sådant som egentligen inte har någon mening. Det här är givetvis lättare sagt än gjort.

 

12
0
Kommentera gärna :)x
()
x