Rökning har verkligen fått en annan klang i dagens samhälle. Minns att mamma rökte när hon bar runt mig hemma i köket och idag ser man mammor som kollar snett på människor som röker 15 meter bort från deras barn, ”hur kan du göra så mot mitt barn?!. Vad tänker du med?”. Förståeligt förvisso, med tanke på vad rökning kan göra.

Samtidigt finns det folk som kanske fortfarande tar det med en klackspark, precis som det gjordes förr:

Jag vill bara säga att jag inte röker men att jag samtidigt inte klandrar dig som kanske röker. Visst, det kostar pengar, det gör det. Samtidigt är det dina pengar och du kanske sparar multum mer än mig så det ska jag verkligen inte lägga mig i.

Det jag däremot lägger mig i är vad som hände här för en liten tid sedan:

Har på senare tid nämligen börjat ge lite pengar hit och dit. Lite till tiggare som jag tycker ser ut att ha det svårt och kanske senast till Awesome Games Done Quick, vilket är ett stort årligt event (går faktiskt 2 ggr per år) som samlar in pengar till cancerforskningen.

En morgon när jag gick till jobbet såg jag en stackare som satt med en krycka utanför ICA. Gav honom 2 av mina tior i förhoppning att pengarna skulle kunna skänka honom ett liv närmare mitt eget. Senare samma kväll gick jag förbi ICA igen för att handla lite Popcorn. Vem ser jag då?

Jo där står samma person och köper 2 stycken kvitton till cigarettautomaten vid kassan. Han går sedan och plockar ut pakten och allt jag funderar över är vart kryckan som jag såg tidigare egentligen tagit vägen. Var den bara för scenen eller blev benet helt plötsligt OK?

Till råga på allt stod han och matade in mynten från tiggar-burken i myntautomaten för att betala med. Det var ju mina skänkta pengar!

 

Jag gör det här arbetet med bloggen för att kunna motivera folk och för att få alla ni läsare att kunna tänka mer kostnadsmedvetet och för att vi tillsammans ska få en bättre samt tryggare framtid. När man sedan ser sånt här funderar man om välgärningar faktiskt är förgäves.

Nej, jag klankar inte ner på tiggare. Tvärt om, jag tycker synd om dem men blir arg när sånt här händer.

Ger du mycket pengar till välgörenhet?

 

10
0
Kommentera gärna :)x
()
x