Just idag kanske det är ett lysande tillfälle att sluta spekulera kring utvecklingen av H&Ms e-handel, hur Bitcoin kommer flyta på i 2018, eller huruvida bostadsmarknaden är en bubbla eller ej. I stället bör vi alla koppla av och värna om det som verkligen betyder mer än pengar – nära och kära. Men! Jag måste ändå passa på att önska er alla en god jul!

Mycket blir bättre med åren, helt klart. Är det däremot något som jag tycker tappat lite gnistan med åren så är det julen. Visst är det en klyscha att säga att julen är barnens högtid, men så är det ju faktiskt. Minns fortfarande än idag hur jag kunde ligga sömnlös kvällen innan och vänta på julafton… för att sedan öppna alla spännande paket och samtidigt se mamma och pappa öppna deras paket och glädjas över alla de fula ting som jag tillverkat på slöjden.

Jag antar att det gäller att skaffa barn för att genom dem uppleva deras julglädje och bli glad själv. Å andra sidan kanske man inte ska skaffa barn bara därför?

 

Lite aktieinspiration

För att göra det här inlägget lite mer aktieinspirerat, trots allt, så tycker jag att det är roligt att fundera vad innehaven i portföljen har för koppling till just julen. Oftast relaterar de flesta bolag till julen, bara man tänker efter lite. Här är ett par exempel:

H&M – sambo KTM gjorde nyligen en beställning från deras e-shop och var snabb att berätta detta för mig. Oftast kan du hitta din julskjorta eller julklänning här, eller varför inte någon rolig jultröja? Sista-minuten-handlare beger sig oftast till H&M i juletid då de kan få tag i billiga och fina kläder och butikerna oftast har bra öppettider.

Axfood – alla vill vi äta gott på jul. Jag och sambo KTM handlar oftast på Willys som ingår i Axfood. Här kan man hitta galet fina erbjudanden kring juletid. Köpte bl.a. 5 paket kaffe för 99 kr (Zoega)

Disney – Tittar ni på Kalle under julen? Klart att ni gör! 😀

Investor – har Elextrolux i portföljen. Varorna från dem går oftast varma nu under julen. Investor äger också Husqvarna och kanske använder du en av deras motorsågar för att fälla ner julgranen?

Tieto – Mycket av deras IT tjänster rullar även under juletid. Exempelvis måste äldreomsorgen fortfarande fungera tipp-topp och här i Sverige ser Tieto till att detta funkar!

Swedbank – julen är tyvärr högtiden där pengarna regnar ur plånboken. Att många tar lån inför julen är ett faktum.

Kopparbergs – skål!  Jag brukar i alla fall ta en öl till julbordet. Gillar man inte alkohol så finns det väldigt goda alkoholfria alternativ. Bra priser på deras produkter!

Cloetta – vad är då julen utan skumtomtarna?

 

Er julklapp till er

Jag har nu suttit 2 kvällar i rad och försökt fixa det här eländiga kommentarsfältet som aldrig vill fungera. Många av er har kommit med synpunkter att det är jobbigt att era uppgifter i kommentarsfältet inte sparas, och jag förstår er!

Var dock lättare sagt än gjort att fixa detta och har ännu inte hunnit lösa det. Men! Nu har i alla fall skaparna av mitt tema lovat att fixa detta till nästa update. Det känns bra och därigenom får det här bli en julklapp med sen leveranstid.

I stället kan jag passa på att ge er ett lite inspirerande tal inför 2018:

”Aktiemarknaden tenderar alltid att röra sig upp och ner. Vissa år kommer det stora sättningar, men att vänta på dessa och stå observerande utanför är kanske den största risken att ta. Jag har stått utanför aktiemarknaden i allt för många år, men är nu så evigt tacksam att ha hittat hit! 

Pengar gör att du kan leva på det sätt du vill och inte måste. Att ha ett stabilt kapital gör att du känner dig tryggare i dig själv och med en aktieportfölj gör att du ser optimistiskt på framtiden; i stället för att bara leva månad för månad på den lön du faktiskt får, i ett oändligt ekorrhjul.

Investerar du i stabila utdelningsaktier kommer du varje år att bli en vinnare då utdelningarna står emot svåra perioder bättre än vad man kan tro. Jag vet redan nu att jag 2018 kommer få mer utdelningar än 2017, därför känner jag mig redan som en vinnare.

Se till att du också blir en vinnare. Var stolt över att du tagit steget till att börja ditt rikare och lyckligare liv.” 

4
0
Kommentera gärna :)x
()
x