Ibland är det skönt att göra något helt annat och lämna Avanzas siffror för några dagar. Personligen vet jag att jag Inte mår dåligt med min hobby som aktieinvesterare och att logga in och se hur börsen går är bara ett nöje. Men somliga tillfällen är det skönt att bara trycka på AV-knappen.

 

Negativa nyheter

Jag har negativa nyheter idag också.

Den tråkiga nyheten är att jag har en begravning som ska planeras och genomföras, vilket är den stora anledningen till resan. Det är stor sorg när en när-och-kär går bort, men det är väl också det enda vi med säkerhet kommer inträffa för oss alla någon gång.

Nyligen läste jag att kyrkogården är den rikaste platsen på jorden. Inte för att personer som går bort har mycket pengar likt Aktiestinsen, utan av en helt annan anledning. Vad för anledning, kan man fråga sig?

Enkelt förklarat. På en kyrkogård kommer du hitta böcker som aldrig skrevs. Du kommer hitta sånger som aldrig sjöngs. Idéer som aldrig genomfördes och drömmar som glömts bort. Om någon skulle dö idag, vilka idéer och ambitioner skulle då dö med honom/henne?

 

Du jobbar 235 dagar om året

Du som har ett heltidsjobb arbetar 235 dagar per år inklusive semester på 25 dagar (vissa har fler). Det här är ett snitt då vissa år innebär fler lediga dagar och andra färre. Vad jag försöker komma fram till är att du jobbar en stor procentuell del av ditt liv under en tid då du kanske mår som bästa. Alla blir vi inte lika gamla som Aktiestinsen som levde tills han blev 101 år gammal.

Enligt en undersökning från Gallup så är enbart 15% av alla med heltidsjobb engagerade och passionerade på sitt arbete. Det lämnar 85% mer eller mindre otillfredsställda med sitt arbete. Skulle du ställa upp 100 svenskar på rad och fråga dessa öga mot öga samma fråga så skulle nog majoriteten säga det motsatta.

Idag kan jag säga att min största passion helt enkelt Inte är jobbet, varpå jag önskar att det vore ombytta roller. D.v.s. att 235 dagar om året var sådana jag själv kunde bestämma över. Jag är bara ärlig, även om jag låter negativ. Är du ärlig mot dig själv och andra?

 

Kika gärna in för utdelningsnyheter

Hursomhelst ska det bli skönt att åka bort ett tag och byta miljö under lite drygt en vecka. Vi har rest bra mycket mindre sedan vi fick barn och idag värdesätter man mycket annat mer än resande. På samma gång som jag lite ångrar att jag inte tog initiativet och fick barn tidigare i livet så är jag tacksam att vi ändå reste så mycket innan småbarnsåren.

Jag har i alla fall schemalagt lite intressanta inlägg som jag skrivit i förhand, så kika gärna in här medan jag är borta.

Själv ska jag fokusera på att ta avsked av en person som stått mig väldigt nära.

I övrigt har jag de sista månaderna fått mail från trogna läsare som nu lämnar bloggen p.g.a. kommentarerna som skrivs. Det är fruktansvärt tråkigt och tar hårdare på mitt psyke än de värsta börsdagarna om jag säger som så. Allt jag kan säga är att jag just nu arbetar för att få en lösning på eländet, för jag inser att det inte kan fortsätta såhär.

Den allra första kommentaren skrev Procentpanik på min blogg för herrans många år sedan

Hej.
Kul att du har börjat din resa och att du satsar på börsen. Jag tror ett bra knep för dig hade varit om du även delar in din resa I små delmål. Det hjälper dig att hålla ångan uppe. Typ att du firar när du når 150.000:- I sparande eller när någon av dina fonder når 5000:- , ja du fattar, man firar de små framgångarna också och inte bara har slutmålet I sikte. Jag är själv ganska ny på detta så absolut ingen expert men så gör jag och det hjälper mig otroligt mycke.

Mvh // Nicke min blog: procentpanik.blogspot.se

Idag kan jag inte riktigt säga att alla kommentarer ser ut på det viset.

41
0
Kommentera gärna :)x
()
x