Just nu känner jag mig lite som pappa Rudolf:

Jag har en rätt så gammal bil som jag tyckte mig komma över till ett riktigt fyndpris. Största anledningen till att jag köper en äldre kärra är framförallt att den inte tappar så sjukt mycket i värde för varje mil man kör men även för att kunna göra saker själv.

Visst, givetvis går det att göra mycket själv på nyare bilar också men det känns som om de flesta har uppfattningen att det krävs verkstadshjälp för att byta en glödlampa. Hörde från en kompis att han lämnat in bilen för 7000 kr förra veckan, samt för 3000 kr bara någon månad innan. Det är i princip det totala värdet för min bil.

Just nu känns det däremot att jag skulle vilja köra den till tippen. Är det inte lampor som lyser så är det läckage eller liknande fel som inte är allt för lätta att fixa. Det här vill man INTE ska hända under julen då i alla fall vi använder bilen rätt mycket.

Hade tänkt skriva ett inlägg om hur pass bra det är att inte äga en allt för ny bil, men tror jag ångrar mig. Har inte direkt någon bra plats att skruva på heller, vilket kanske är en förutsättning.

Nu har jag i och för sig lärt mig väldigt mycket, men OJ vilken tid det tagit. Och tid är ju pengar som vi fått lära oss sedan barnsben.

Äger ni en ny bil eller har ni också gammalt skrot… eller kanske ingen bil alls?

 

16
0
Kommentera gärna :)x
()
x