Vår resa i staterna fortsätter och förutom att ha bränt rejält med pengar så har jag nu också besökt Carging Bull på Wall Street! Ett mycket angenämt besök.

När jag började med min aktieresa så hade jag ingen aning om vad Bull– och Bear market var för något. Senare har jag lärt mig att Bull Market visar styrka på börsen och stigande kurser då tjuren stångar uppåt och inte neråt. Björnen däremot slår neråt så där blir det tvärt om.

Alla har vi nog sett bilden på denna enorma bronsstaty som väger hela 3.200 kg och sattes  upp år 1989 av Arturo Di Modica. Detta var alltså två år efter börskraschen 1987 och statyn skulle på något sätt komma till att visa optimism och styrka bland det amerikanska folket.

Statyn står som sagt placerad på Wall Street i Financial District och då vi bodde på ett hotell i utkanten var det en bit dit.

Sambo KTM var väl inte jättelycklig att vandra hela vägen dit men då hon fick välja att äta på Subway efteråt så blev hon genast lyckligare och ingen ur familjen KTM kom till skada under vandringen. Hon tyckte bara det var sjukt ovärt att gå och kika på en tjur…

Självklart tog jag en bild på mig och tjuren men den sparar jag till den dagen då jag inte är anonym längre. Just nu får ni nöja er med bilden ovan av ett okänt par som gärna ville vara med på bloggen.

Dagen till ära köpte jag också en kaffe på min trotjänare Starbucks. Denna drack jag vid tjuren i hopp om en lysande framtid för bolaget.

 

 

4
0
Kommentera gärna :)x
()
x