Nej, det är inte jag och sambo KTM som ska gifta oss ännu. Idag har vi däremot äran att få delta i ett bröllop och ingen hade väl kunnat önska bättre väder än detta? Annars brukar det ju alltid vara typiskt med regn och åska när väl bröllopsdagen anländer.

Varje gäst betalar här 350 kr i kuvertavgift. Sedan betalar man extra för alkoholen också men i övrigt är allt kostnadsfritt. Jag reflekterade precis över att jag sällan gör av med 350 kr på helgdagar, och ännu mindre på vardagar. Och nej, jag tycker inte att 350 kr är dyrt. I alla fall inte om man tänker på vad ett bröllop faktiskt kan kosta.

Läste nyligen en artikel från en anonym som berättade att de faktiskt tjänat några tusenlappar på sitt bröllop. I det läget tar du alltså mer i kuvertavgift än vad allt kring bröllopet faktiskt kostar. Pengarna hade sedan används till en sista-minuten resa. I artikeln framgick att det är otroligt lätt att få saker att se dyrt ut, även fast det inte är det.

Även om jag är ekonomisk skulle jag aldrig någonsin vilja tjäna pengar på mitt bröllop, det skulle vara så galet emot min moral.

 

Samtidigt tycker jag ändå att det är helt okej med kuvertavgift. Det får mig att slippa gå runt och leta efter en onödig present som mottagaren säkert tycker är värdelös. För tro mig! Jag är värdelös på att leta presenter.

Sist skulle jag leta en present åt sambo KTM men det slutade med att hon själv fick peka ut vad hon ville ha. Hur roligt är det?

 

När ska vi gifta oss då?

Well, jag antar att sambo KTM försökt få mig att fria allt för länge nu. Däremot blir det aldrig av. Hon har till och med köpt en klänning och någon typ av slöja redan, hur galet låter inte det?

Jag och hon hade väl helt olika drömmar när vi var barn antar jag. Hon har alltid drömt om sitt alldeles egna bröllop och själv drömde jag väl om att bli Jedi-riddare antar jag…

 

På något vis har jag alltid vara rädd för att binda upp mig till saker och ting. Det var lite samma sak när vi skulle flytta ihop – det blev ett evigt velande. Sedan gick det lättare när jag kom på hur mycket pengar vi faktiskt kunde tjäna (joke).

Huvudsaken är väl att man skriver äktenskapsförord antar jag. Jag lovar dig livslång kärlek, men ge tusan i mina aktier! Hur roligt låter det egentligen? 😉

 

 

4
0
Kommentera gärna :)x
()
x