Då var det dags igen för Alla Hjärtans Dag. Dagen då vi alla ska se till att spendera riktigt mycket pengar för att uppvakta den vi tycker allra mest om. Har man däremot ingen som man tycker allra mest om kanske det är läge att spendera lite extra med slantar på sig själv? Men, går det att fira alla hjärtans dag utan att spendera så mycket men samtidigt visa tacksamhet? I det här inlägget ger jag dig många tips.

Jag och sambon har väl aldrig riktigt lagt ut så mycket pengar på just alla hjärtans dag. Det har blivit någon middag på en halv-billig restaurang eller kanske ett biobesök, men inget mer.

Sambon tycker inte heller om att spendera så mycket under denna dag men beställer alltid något fint på AliExpress (inte sponsrad) som jag brukar tycka är jättefint! Idag fick jag t.ex. en jätterolig kapsylöppnare 😀

Trenden verkar dock gå mot att vi spenderar mer och mer och är det kanske så att många känner tvång att köpa något bara för att visa att man tycker om sin andra hälft mycket?

 

Total Valentines Day Spending in the United States | Fundivo

Provided by: Fundivo

Skrämmande att se skillnaden mellan 2004 och 2016…

Det här med att köpa smycken verkar också vara populärt och något som man verkligen kan bränna pengar på ifall man har lust.

 

Valentines Day Average Spending by Category | Fundivo

Provided by: Fundivo

 


Tips till billigare aktiviteter

Jag som spar-atlet hade tänkt försöka mig på att tipsa er om några aktiviteter som kanske inte kostar skjortan, men som kan göra minst lika mycket nytta som ett diamant-halsband.

 1. En helkroppsmassage. Kanske lite uppenbart men det här är verkligen något som alla borde uppskatta. Se till att göra det ordentligt och något som skiljer sig från “er normala massage”. Spela upp någon härlig musik, köp en billig doftolja eller tänd massor med ljus.

 2. Samla ihop massa gratis kartonger i olika form och storlek. Köp billigt papper eller använd tidningspapper för att slå in låda för låda (börja med den största och arbeta dig neråt). När din andra hälft sedan jobbat sig igenom alla lådor ligger där ett litet hjärta där det står “För du är värd så mycket mer än pengar”

 3. Spendera kvällen med att åka bob tillsammans i en backe (förutsatt att ni har snö)

 4. Kör ett gruppyoga-pass tillsammans. Finns mängder av varianter ute på nätet och ni kommer ha rejält roligt när ni testar att utföra övningarna.

 5. Åk på en biltur och utforska något nytt. Kanske inte blir det mest spännande men vem vet vad som händer?

 6. En ros med 3 lappar fastbundna. Varje lapp är en biljett till något som den andra kanske skulle uppskatta. T.ex. “massage”, “biokväll” eller “vinkväll”.

 7. Köp 10 stycken aktier i Cloetta. Ska ni ändå leva livet tillsammans är det lika bra att få lite avkastning på tiden. Dessutom nyttigare än choklad

 8. Gör ett sjukt prank. Kom ihåg att alla pranks inte behöver vara elaka. Det är dessutom något som ni kommer minnas. Finns mängder med inspiration på nätet.

 9. Disneykväll – se på ett par gamla klassiker. Den andra partnern får välja. Själv hade jag nog valt Aladdin och Mulan.

 10. Lös ett pussel. Vill ni ha det extra kul kan ni involvera en flaska vin.

 11. Köp ett spel på Steam och spela Co-Op. Finns massa roligt och själv rekommenderar jag Tower Fall eller Octodad.

Det finns självfallet hur mycket mer som helst man kan hitta på och jag är övertygad om att man kan ha trevligt tillsammans utan att spendera en massa pengar.

Själv har jag inte riktigt bestämt mig men det lutar kanske mot att köpa aktierna i Cloetta trots allt 🙂 Tror sambon hade uppskattat det då hon vet hur mycket energi jag lägger i min hobby. Men vet vet, hon kanske blir besviken? Fortsättning följer 😀

Hur mycket pengar spenderar ni normalt på alla hjärtans dag?

0 0 votes
Article Rating
14
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x