Nu är det dags igen! Årets Alla Hjärtans Dag har precis passerat och det är dags att öppna plånboken igen. Eller?

På vägen från jobbet idag funderade jag på hur sjukligt mycket pengar som går till uppvaktning på just den här dagen. Det är lite som Black Friday, dagen bara växer och växer och snart är man väl en dålig sambo om man inte köper en helikoptertripp upp till något högt berg där en god champagne-middag väntar…

Sambo KTM tycker om Alla Hjärtans Dag mer än mig, men samtidigt skulle hon nog inte uppskatta om jag kom hem med en present värd flera tusenlappar.

 

Själv fick jag en frukost på sängen i morse med en hjärtformad servett som sambon köpt på Wish. Hur bra som helst! Då jag ändå ska äta frukost uppskattade jag det väldigt.

Jag fick inte vara sämre utan köpte en blomma på Lidl när jag cyklade hem från jobbet för 49 kr. Får se vad hon säger när hon kommer hem. Jag tog bort prislappen.

Förra året skrev jag lite tips kring hur du kan fira dagen extra billigt. Tipsen tycker jag håller än idag:

 

Tips till billigare aktiviteter

Jag som spar-atlet hade tänkt försöka mig på att tipsa er om några aktiviteter som kanske inte kostar skjortan, men som kan göra minst lika mycket nytta som ett diamant-halsband.

 1. En helkroppsmassage. Kanske lite uppenbart men det här är verkligen något som alla borde uppskatta. Se till att göra det ordentligt och något som skiljer sig från ”er normala massage”. Spela upp någon härlig musik, köp en billig doftolja eller tänd massor med ljus.

 2. Samla ihop massa gratis kartonger i olika form och storlek. Köp billigt papper eller använd tidningspapper för att slå in låda för låda (börja med den största och arbeta dig neråt). När din andra hälft sedan jobbat sig igenom alla lådor ligger där ett litet hjärta där det står ”För du är värd så mycket mer än pengar”

 3. Spendera kvällen med att åka bob tillsammans i en backe (förutsatt att ni har snö)

 4. Kör ett gruppyoga-pass tillsammans. Finns mängder av varianter ute på nätet och ni kommer ha rejält roligt när ni testar att utföra övningarna.

 5. Åk på en biltur och utforska något nytt. Kanske inte blir det mest spännande men vem vet vad som händer?

 6. En ros med 3 lappar fastbundna. Varje lapp är en biljett till något som den andra kanske skulle uppskatta. T.ex. ”massage”, ”biokväll” eller ”vinkväll”.

 7. Köp 10 stycken aktier i Cloetta. Ska ni ändå leva livet tillsammans är det lika bra att få lite avkastning på tiden. Dessutom nyttigare än choklad

 8. Gör ett sjukt prank. Kom ihåg att alla pranks inte behöver vara elaka. Det är dessutom något som ni kommer minnas. Finns mängder med inspiration på nätet.

 9. Disneykväll – se på ett par gamla klassiker. Den andra partnern får välja. Själv hade jag nog valt Aladdin och Mulan.

 10. Lös ett pussel. Vill ni ha det extra kul kan ni involvera en flaska vin.

 11. Köp ett spel på Steam och spela Co-Op. Finns massa roligt och själv rekommenderar jag Tower Fall eller Octodad.

 

Vore i alla fall grymt kul att höra vad ni lagt ut på Alla Hjärtans Dag och ifall ni tycker att det är värt att uppmärksamma den här dagen lite extra

13
0
Kommentera gärna :)x
()
x