Som ni säkert vet är jag Inte så duktig på att strö pengar omkring mig. Handlar hellre begagnade prylar på Facebook  än att köpa nya grejor på Team Sportia, Mio eller IKEA exempelvis. Kalla mig djurhatare eller miljöbov, men faktum är att jag hellre handlar billig kyckling eller billigt kött än dyrt sådant, oavsett vart det kommer ifrån. Sån är jag, take it or leave it. Jag tar gärna sista tårtbiten om det bjuds på via jobbet och gör precis som alla andra svenskar att vräka i sig om det blir buffé (som jag självklart blir bjuden på).

När det kommer till jul så pysslar jag gärna om mina nära och kära med lite julklappar, mest för att visa att man tänker på dem. På den tiden man gick i grundskola blev det mest att ta hem fula saker som man gjort på slöjden och skänka bort, men det känns inte längre så motiverande så jag försöker hitta billigare alternativ…

screenshot_2

På senare tid har jag nyttjat 11.11 för att handla mina julklappar på Aliexpress. Vet ni inte vad Aliexpress är sedan tidigare så är det en site där du kan beställa billiga saker från Kina oftast med fri frakt. Nackdelen är givetvis att du får vänta ett par veckor innan grejorna kommer. Visst finns det saker där som är skit, men faktum är att jag faktiskt hittat mycket bra och användbart där. Dock bör man alltid titta på betygen innan man handlar. Mitt bälte exempelvis har jag nu haft i snart 3 år och ser idag ut som när jag köpte det. Kostade mig 20 kr inklusive frakt.

Just idag är det en stor festival där mängder av artiklar har reducerade priser. Självklart ska man se upp så att man inte köper grisen i säcken. Det kan ju hända att vissa säljare höjer priserna innan de sänks. Detta brukar oftast avslöjas via säljarens betyg.

Nu är dock dollarn väldigt hög i förhållande till kronan, så det blir ju lite dyrare i år. Finner däremot lättheten att handla på det här viset positivt och det blir nog så att jag beställer även i år.

 

0
Kommentera gärna :)x
()
x