IgĂ„r var det en rĂ€tt negativ dag pĂ„ börsen. Att kalla den negativ Ă€r troligtvis en överdrift, men faktum Ă€r att den nog var mest kĂ€nnbar för mig allt sedan uppgĂ„ngen efter Corona-krashen. 17 000 seglade bort frĂ„n portföljvĂ€rdet. SjĂ€lvklart kan det bli vĂ€rre…

 

EDIT! Jag skrev det hĂ€r inlĂ€gget igĂ„r och dĂ„ var börsen ner. Idag Ă€r den dock upp rejĂ€lt men det kunde inte jag veta 😛

17 000 Àr rÀtt mycket ÀndÄ. SÀtter vi detta i relation till nÄgot sÄ skulle det kunna vara 4 mÄnaders bostadsavgifter för min bostadsrÀtt jag Àger. Alternativt 154 besök pÄ din lokala biograf ifall vi ska fortsÀtta pÄ det spÄret.

 

Ska vi dra detta vidare sĂ„ tĂ€nker jag per automatik pĂ„ Chansar Mest.  En sjukt trevlig Twittrare som ni borde följare alldeles i början av min karriĂ€r. LĂ„t oss sĂ€ga att han hade en lite tuffare gĂ„rdag…

Nu ska jag inte sÀga för mycket men jag tror att Chansar Mest magnifika portfölj droppade nÀra miljonen under de vÀrsta dagarna av Covid-19 pÄ Stockholmsbörsen.

EDIT! Jag drog mig lite i skĂ€gget som jag inte har… Tydligen var det lite större summor vi pratar om efter det att jag prata med CM pĂ„ Twitter 😉 Lite drygt mitt totala portföljvĂ€rde skulle jag sĂ€ga…

I skrivande stund tĂ€nker jag tillbaka pĂ„ nĂ€r jag var fĂ€rsk pĂ„ Twitter och Ă€ven pĂ„ börsen. Jag kunde sitta och inspireras lĂ€nge över Chansar Mest blogg dĂ€r vi kunde lĂ€sa hur mycket avkastning som respektive bolag bidragit med. Vad jag inte visste dĂ€r och dĂ„ var att detta visade kursavkastning och inte faktiskt totalavkastning….

Taget frĂ„n chansar mest blogg. Han fĂ„r stĂ€lla mig inför rĂ€tten om han vill 😉

 

Om vi dÄ gÄr tillbaka till de dÀr 154 biobesöken som jag gick miste om igÄr. Kan jag reflektera nÄgot över detta?

SjĂ€lvklart Ă€lskar jag Bio och 154 biobesök Ă€r mumma för mitt vĂ€lmĂ„ende skulle jag sĂ€ga. Å andra sidan tĂ€nker jag inte gĂ„rdagens nedgĂ„ng i rena pengar och hĂ€r Ă€r den viktigaste lĂ€rdomen som du nĂ„gonsin kan ta frĂ„n mig. Hade jag pĂ„ nĂ„got  annat sĂ€tt slĂ€ngt ivĂ€g 17 000 kr sĂ„ hade det med all sĂ€kerhet kĂ€nts onödigt. Men portföljen Ă€r annorlunda.

I skrivande stund Àr jag pÄ vÀg att bestÀlla en dator. Summan lÀr landa pÄ ca 20 000 kr. Det kÀnns sÄ sjukt mycket mer motigt att skicka ivÀg den ordern Àn att se portföljen falla med i princip samma summa.

Sedan Àr jag osÀker pÄ hur jag kommer kÀnna ifall portföljen faller med 300 000 kr intra-dag. Det kommer jag heller inte kunna svara pÄ förrÀn jag sitter i den kanoten.

 

En sak Àr dÀremot solklar. NÀr jag började spara sÄ blev det en liten klump i magen dÄ jag sÄg portföljen falla med en hundralapp enskild dag. NÄgonstans lÀngs resan förÀndras vÄrt tÀnkande kring portföljen. Eller sÄ förÀndras inte tÀnkandet alls och du ger upp din investeringskarriÀr dÀr och dÄ. Gör inte det!

100-kronorssedel | Sveriges Riksbank

Ditt psyke Ă€r viktigare Ă€n nĂ„got annat… enought said!

22
0
Kommentera gÀrna :)x
()
x