Jag tänkte ge er ett annorlunda tips idag och det är hur ni som skolklass eller lag kan tjäna pengar till en resa eller kanske en cup. Det första ni behöver veta är att det är en hel del saker att tänka på innan. För att göra det enklare för er har jag delat upp det som ni behöver tänka på när ni har bestämt er för att börja tjäna pengar. 

Det kan bli svårt att hitta tid för att få in en buffert. Därför vill jag ge er som är sugna på att tjäna pengar till en rolig klassresa eller liknande tips på hur ni kan tjäna er första krona. 

 

Planera och jobba målmedvetet

Innan ni börjar tjäna pengar är det bra att skriva upp en plan och sätta upp ett tydligt mål. Fråga alla hur stort intresset är i gruppen och om alla är villiga att jobba tillsammans. Vissa kanske vill lägga ut egna pengar medan andra vill jobba för att tjäna ihop pengar tillsammans. Var ute i god tid innan resan för att kunna planera vart ni vill åka och vad det kommer kosta. Det kommer ge er en stor fördel att hela tiden ligga steget före. 

Låt oss säga att ni är en grupp på 25 personer och behöver få in 20.000 kr tillsammans som ger er en grymt rolig resa. Innan kan det kännas som en stor summa pengar som ni behöver få in och det är lätt att stirra sig blind på siffran. Tipset är att inte bli avskräckt av summan – tänk långsiktigt och dela upp små delmål så kommer det att kännas mycket lättare. Jobba målmedvetet!

 

Tjäna pengar

Det finns flera sätt att tjäna in pengar. Ni kan arrangera en loppis där alla i klassen eller laget bidrar med något, för jag kan lova er att alla familjer alltid har något i källaren eller förrådet som inte används längre. Samtidigt som ni arrangerar en loppis kan ni också ha en bakförsäljning för att få in lite extrapengar. 

Ni kan också samarbeta med ett företag och sälja produkter, det finns väldigt många olika företag så kolla noga vilka som verkar bäst. Detta sättet är det populäraste för skolklasser och lag. Det finns flera olika aspekter att kolla på när man ska jämföra dessa företag, såsom vad man tjänar per produkt, vad kostar frakten, är produkterna enkla att sälja och det viktigaste – vilka risker tar ni. Företag som har funnits länge med i branschen har ofta mest erfarenhet kring detta ämne.

DelikatessKungen exempelvis har mycket hög förtjänst per såld produkt. Låt oss säga att ni är en grupp på 25 personer och vill tjäna 20.000 kr tillsammans, då skulle alla i gruppen behöva sälja 12 produkter var för att komma upp till den summan.

 

Ha kul

Till sist vill jag även påminna er att inte glömma att ha kul medan ni gemensamt kämpar för er efterlängtade resa. Det blir enklare och roligare om alla jobbar tillsammans och stöttar varandra.

 

Group of children in park