Kinnevik – men va f*n?

Får ta och citera Jakob Eklund angående nyheterna jag läste idag om Kinnevik.

 

 

Har ni missat det så har Kinnevik köpt på sig en rejäl deg Com Hem idag, närmare bestämt 33,9 miljoner aktier.

Com Hem (direktlänk till Avanza) har ju haft en otrolig resa uppåt men som vi vet är det inget som säger att resan fortsätter. Oftast är har ju det största lyftet redan gått för närvarande i sådana case och köpet tycker jag faller helt ifrån min egna investeringsfilosofi.

Det är något med Com Hem som jag inte gillar. Antingen är det den skräpiga supporten som min mor fick en gång, eller så är det den där dosan med 3 hål som bara står och samlar damm som gör att jag blir skeptisk.

Tydligen ser Kinnevik själva positivt till Com Hems framtida utveckling:

“Com Hem has a strong market position in the Swedish broadband and TV market, and offers attractive growth and cash flow. The acquisition enables Kinnevik to take a leading position in an asset complementing our existing mobile and media companies.”

 

Ett enskilt köp som inte faller enligt mina förväntningar förändrar givetvis inte min syn på bolaget. Troligtvis vet Kinnevik bättre än vad jag gör. En dålig magkänsla gav det här i alla fall…

Vad tror ni? Äger ni också investmentbolaget Kinnevik?

 

18 thoughts on “Kinnevik – men va f*n?

 1. Är glad att jag kan öka mitt innehav i Kinnevik idag till rea. Comhem är ett bolag jag ägde 2016 men tyvärr sålde av. Det jag ser positivt med Comhem är att de har möjlighet att höja sina priser utan att förlora kunder. Där jag bor är dom betydligt billigare än sina konkurrenter och kan fortfarande höja sina priser innan de kommer upp i ett högre pris än konkurrenterna. Visst har bolaget inte haft bästa rykte. Men jag hade dem i flera år och var inte missnöjd. Jag tror även deras tv tjänst Tivo kan ge viss tillväxt. Substansrabatten är bra i Kinnevik just nu. Kommer själv fortsätta öka i bolaget och för min del får gärna bolaget gå ner mer i pris den närmaste tiden.

  Med vänlig hälsning Slimis

  1. Tack så mycket för din insikt Slimis!
   Har själv aldrig haft ComHem utan bara irriterat mig över dom där stora dosorna som finns överallt dit jag flyttat 🙂
   Vet inte heller vart det dåliga ryktet kommer från. Som du säger är ju deras priser relativt konkurrenskraftiga ändå (på dom flesta platser i alla fall).
   Låter fint. Har inte bestämt mig hur jag ska göra ännu. Måste hitta tillbaka in i min investeringsstrategi och ta en funderare.
   Ha det så bra!

 2. Håller med dig KTM. Känns klantigt av Kinnevik att köpa i detta läge till premievärdering. Sålde av en del av Kinnevik idag och köpte andra innehav istället. Hälsar Lars D

  1. Hej Lars! Riktigt kul att du kommenterar 🙂
   Näe jag har som inte riktigt hittat varför detta köp ska ge mervärde. Det är för mig dåligt läge att kliva in, men framtiden är som vi vet aldrig utpekad heller.
   Kanske blir en bra investering, eller så inte.

  1. Huvva så eländigt ändå. Tycker synd om alla de som haft problem och kanske har problem. Kinnevik har ju haft attraktiva investeringar med mycket e-handel och sådant som man tror på framöver, men det här kändes mindre bra 🙂
   Bugar och bockar för kommentaren Hasse!

   1. Hej,
    efter bla.a ha läst denna artikel
    https://www.avanza.se/placera/redaktionellt/2017/04/27/ris-och-ros-efter-com-hem-kopet.plc.html
    samt funderat lite, så reviderar jag min tidigare kommentar.

    Eftersom telekom nu är en mogen marknad (i vår del av världen) som präglas av uppköp och lägre tillväxt. Samt att både Telia och Tele2 numera satsar på norden och baltikum som sina hemmamarknader. Då är det nog långsiktigt ett bra strategisk inköp, om inte annat för att utöka Tele2s kundstock och marknadsandel.
    Sen är det lite roligt också att Stenbecks bolag köper upp ett fd Teliabolag.

    Telia tvingades (av konkurrensmyndigheterna) sälja Comhem i samband med sammangåendet med Telenor. Sammangåendet som i sista stund stoppades men då var Comhem redan avyttrade.
    🙂

 3. Usch jag ogillar verkligen Comhem som bolag, mina föräldrar har haft de som leverantör så länga jag kan minnas. Riktigt skitbolag som lurar kunderna på pengar. Mina föräldrar har autogiro och för några år sedan så blev räkningarna väldigt dyra (över 1000kr med tv, bredand och telefoni). Tydligen hade någon anställd där slängt på någon tjänst som vi inte alls hade beställt. Enligt Comhem så hade de bevis på att vi hade köpt tjänsten, typ någon ljudinspelning. Jag frågade då efter om jag kunde få höra på inspelningen men det visade sig att de inte hade det. Lurendrejerier på hög nivå….

  1. Oj oj! 1000 kr per månad alltså? Det var ju hutlöst. Speciellt om man tänker på att dom hade allt under samma tak och i stället skulle ha mycket rabatt.
   Det är så hemskt när man inte kan lite på bolag sådär. Nästan som Rånartjänst (Radiotjänst).
   Själv slet jag bort den där dosan från bår nya bostadsrätt då den var i vägen för vår TV bänk ^^
   Du ska ha tack för att du kommenterar och läser bloggen

   1. Skoja inte, det blev mycket svordomar som utbyttes emellan. Slutade med att vi fick pengarna tillbaka för alla dessa månader de hade fakturerat oss plus att jag hotar med att säga upp tjänsterna varje år jag ska omförhandla bredband och tv för mina föräldrar. Vi får nu väldigt bra pris, men så fort de är jobbiga så tvekar jag inte en enda sekund på att byta till något annat företag som kan ge mig samma eller bättre pris. Det finns bolag med bättre service än comhem.

    1. Tycker det är helt rätt att ni klagade och begärde ersättning. Starkt av Comhem ändå att betala ut detta till er, men tråkigt att bolaget givit er så dålig kvalité.

 4. ARG på kinnevik!!! Vill inte ha comhem ;( Så besviken!! Sålde faktiskt Kinnevik idag pga deras dumma förvärv. Tog in Latour istället.

  1. Latour verkar riktigt intressant men tyvärr har jag inte i nuet hunnit med någon analys av bolaget.
   Tycker du gör rätt som litar på magkänslan. Men tänk på att överväga betydelsen av dina egna erfarenheter. Det har jag oftast sjukt svårt med 🙂
   Tack ska du ha att du kommenterar!
   Ha en fantastisk helg utan Kinnevik

 5. Äger Kinnevik långsiktigt. Haft Comhem i snart 7 år. Hade mycket problem ett tag men senaste åren inte haft några problem som just varit deras fel. Telefonin är väl det som man e skeptisk till, men resten finns det nog värde att hämta i.

  1. Riktigt kul att höra att det funkat bra för dig 🙂 Det är väl det som är det värsta. Från kunder som det går sämre för hör man mycket, men från kunder där det går bra hör man ingenting.
   Kör du med fast telefoni eller blir det mer som IP-telefoni via Comhem?
   Du får ha tack för din kommentar!

  1. Hej Börsjägaren!
   Yep jag läste det och tyckte det var ett riktigt fint inlägg måste jag säga 🙂 Bra gjort och riktigt trevlig helg.
   Själv ska jag köra Starcraft Brood War under helgen som faktiskt är fritt att ladda ner nu #sparadkrona.

Kommentera