Börja blogga – tjäna pengar?

Är du också sugen på att ta dina intäkter till nya nivåer? Tycker du om att skriva? Fortsätt läsa och ta reda på hur och om jag kan försörja mig som bloggare på bloggen Kronan till Miljonen.

Som tidigare nämnt vill jag hålla mig så transparent som möjligt på bloggen. D.v.s. att försöka vara tydlig med min strategi, mina beslut och mina förutsättningar. Det är något som mina läsare upplever positivt och som jag vill fortsätta med.

Har fått en del frågor kring vad jag tjänar på att blogga och om jag idag lever på enbart bloggandet.

Jag skulle vilja göra en enkel uträkning åt er där jag räknar ut min timpenning som bloggare.

Så, håll i er, här ska räknas pengar:

 


 

För att hålla inlägget relativt kort tar jag inte upp hur jag tjänar pengar på bloggen. Det spar jag till ett annat mer intressant inlägg.

Jag har bloggat sedan oktober 2016. Det blir alltså 7 månader ej inräknat nuvarande månad.

Hur mycket tid lägger jag då ner?

Ja, i dagsläget skulle jag tippa på ca 1,5 timma per dag. Det verkar ett rätt rimligt antagande. Ibland blir det mer, ibland mindre… Värt att notera är att dessa timmar även läggs på lördagar och söndagar.

Med lite råge har jag då lagt ner 325 timmar på bloggen

7 (månader) * 31 (dagar) * 1,5 (timmar) = 325 timmar
Oktober 0 kr
November 0 kr
December 267 kr
Januari 182 kr
Februari 223 kr
Mars 1787 kr
April 397 kr

 

Summa (brutto ex avgifter): 2856 kr

Totalt (netto):   1856 kr

 

1856 kr / 325 timmar = 5,7 kr per timme

Nästan 6 kronor per timme alltså. Är det samma lön som i Kina? Det skulle ge mig en dagslön på 45 kr 🙂


 

Summering: Jag har hitintills tjänat 5,7 kr / timma som bloggare.

Jag driver inte bloggen för att tjäna pengar. De tankar, kunskaper och glädje jag utbyter med er är värd så mycket mer än vilka kronor som helst (nåja, nästan i alla fall). Jag vill fokusera på att lära mig själv och lära er och tror att just bloggande är en enorm kunskapskälla till ökat vetande.

Får ursäkta ett långt inlägg, men tänkte att det här kanske skulle svara på frågan ifall jag kan överleva som bloggare idag 🙂

 

15 thoughts on “Börja blogga – tjäna pengar?

   1. I mars fick jag en förfrågan av ett företag att göra ett inlägg åt dem och det betalde faktiskt sjukt bra 🙂 Kan inte gå in på specifik summa men blev förvånad.
    Som jag skrev kommer mina intäkter från en rad olika ställen.
    Kommer gå igenom det i ett senare inlägg.

 1. Jag tror inte att man väljer att blogga för att tjäna en massa pengar. Skulle pengar komma in så är det bara ett plus.

  Jag själv valde att öppna upp en blogg för att inspirera folk, motivera folk till att få en bättre hälsa och ekonomi. Men framförallt genom min egna resa visa att det är möjligt.

  Jag har haft min blogg i en vecka nu och har redan fått samtal och mail från personer som känner sig inspirerade och hejar på mig.

  “Bara” det gör det hela värt det!

  Må bäst KTM

  Mvh:

  1. Ja men det är ändå en riktigt bra morot till att börja blogga 🙂
   Antar att det här inlägget kan ses rätt provocerande då det precis är som du säger att man inte ska se bloggande som en typ av inkomst.
   Men, tror du inte det är många som säger att dom bloggar för allt annat trots att det egentligen är det ekonomiska som är den största moroten? ^^
   Det tror jag i alla fall
   Tack ska du ha och må bäst själv!

   1. Jag tycket inte att det är fel om det är så att man ser det som en inkomst, men tror inte det håller i längden om det är den största anledningen.
    Med ditt inlägg visar du att det faktiskt inte kommer in en massa pengar och att man faktiskt måste göra det av andra orsaker för att orka med det. Jag känner själv ett par stycken som började att blogga för några år sedan, tror du att dom fortfarande bloggar?

    Mvh

    1. Hejsan och tack för att du kommenterar!
     Näe exakt, man får nog tyvärr inse att det inte blir några stora pengar 🙂 Tycker däremot att det är kul att ibland kunna köpa lite extra funktionalitet till bloggen som man inte orkar utveckla själv. Då känns det bra att bloggen kan stå för de utgifterna.
     Jag skulle nog gissa på att de slutat.

  1. I mars då…ja då small det till!
   Näe men det var ett större projekt jag hade med ett företag som ville ha publicitet. Var vänlig nog att anta samarbetet.

 2. Kul att du redovisar så öppet! Ser fram emot inlägget om HUR man tjänar pengar. 😉 Själv har jag bara utgifter för min blogg än så länge. Men tycker som många andra att den är mest för min egen skull. Det är en bra digital dagbok där jag kan dokumentera min sparresa. Sedan är det en rolig bonus att det faktiskt finns en trogen skara som läser. Kan man dessutom tjäna några kronor så är det ju toppen!

  1. Ja men det ska jag göra!
   Precis som jag sa tidigare är det ju små inkomster men det räcker ändå till lite julklappar till bloggen.
   Dessutom får vi vara medvetna om att ifall du får en inkomst från bloggen och använder hela den inkomsten till att skaffa saker till bloggen så klassas det som Hobbyverksamhet och då behöver man inte skatta på beloppet = stor fördel.
   Har däremot inte orkat ta upp det här 🙂

Kommentera