Måluppfyllnad: 116 760 / 1 000 000 kr

Söndagar känns lite sådär faktiskt. Visst är man ledig och kan göra vad man vill, men man har samtidigt tanken på att måndagen drar närmre och man snart ska in och springa i ekorrhjulet igen. Söndagar innebär dock numer veckorapport här på bloggen, så det är en liten guldkant man kan se fram emot.

Vecka 45 blev en vecka med mycket oro på börsen, givetvis p.g.a. det rådande valet. Hur jag valde att göra inför den 9:e november kan ni läsa om här. Vi fick en vändning i valet likt den vi fick i Brexit, där media trott en sak men utfallet blev en helt annan. Reaktionen blev i början stark men börsen gick upp och tog tillbaka starkt redan samma dag. Tack vare att jag sålt av mina fonder så var jag redo att storhandla under rean, som jag till en början trodde skulle vara mycket längre.

 

trumpan

Veckans inköp

Här blev det en hel del faktiskt. Mest eftersom pengarna från fonderna trillat in på depån.

screenshot_1

Pupuläraste inlägget

Veckans mest lästa inlägg blev där jag förklarade hur jag spenderat mina pengar i samband med valet

Podcasts jag lyssnat på

Av någon anledning har jag inte ägnat så mycket tid åt poddar i veckan. Har mest kollat på streams och liknande innan jag ska sova. Det får bli bättring på det framöver.

Lyssnade på ett avsnitt av Styrkelabbet där Daniel och Fredrik förklarar hur viktigt sömn faktiskt är och hur mycket vi måste sova för att prestera på topp. Mycket värt avsnitt! Här hittar du avsnittet. Att sova bra kan definitivt minska risken till att vi fattar dåliga aktiebeslut.

Givetvis blev det att lyssna på veckans avsnitt av Prata Pengar.  Avsnittet gästades av FramtidsFeministen där ämnet var jämställdhet och hur man ska få fler kvinnor att bli intresserade av börsen. Måste tyvärr säga att det här var ett av de sämre avsnitten jag lyssnat på under poddens livstid. Ämnet kändes inte så relevant för mig och kan hända att jag skriver ett litet eget inlägg om det framöver. Tråkigt 🙁

 

Veckans avsnitt av Börspodden var däremot suveränt och innehöll en rad bolag som jag har i min portfölj. Bland annat pratades det om Novo Nordisk som på senare tid fått mycket uppmärksamhet. Fick ett mail där en läsare frågade hur jag tänker kring Novo Nordisk nu när Trump vunnit valet. Kan säga att jag är fortsatt positiv till bolaget och inte har som avsikt att sälja även om kursen skulle gå under 200-lappen.

 

Lyssnade även på ett avsnitt av Aktiepodden som var extra intressant då det gjordes en nutida analys av bolagen Skanska och Novo Nordisk:

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/292357137″ params=”color=ff5500″ width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Läsvärda inlägg hos bloggare

Petrusko förklarar att det är värt att sitta lugnt i båten när det stormar

Humankapitalisten har också handlat fina bolag

Aktiepappa beskriver hur man investerar i Google. Intressant!

Fattigbonddräng presenterar en lista av sina utdelningar hitintills i år. Bra jobbat!

Miljonär innan 30 förklarar utmaningen med att inte ha någon reguljär lön. Tänkvärt!

 

Kommande vecka

Kan hända att det inte blir så mycket köp kommande vecka då jag redan gjorde så många nu i veckan. Vill sprida mina köp lite mer över tid och känner att jag väntar och ser om det blir surt regn på börsen igen.

Stort tack till alla ni som läser! Antalet läsare har senaste veckan kraftigt ökat, vilket är extremt kul. Ha nu en fortsatt trevlig söndag.

 

3
0
Kommentera gärna :)x
()
x