Jag har gjort en sammanställning av vad mina bolag kommer att dela ut nu i mars. Om jag ska vara ärligt blev jag riktigt förvånad – på ett positivt sätt. Har ingen aning om hur utdelningarna har kunnat öka så pass mycket från förra året.

Utdelningarna i tabellen nedan är baserade på vad bolagen deklarerat för utdelning för 2019 (räkenskapsåret 2018). Utländsk källskatt är däremot inte avdragen, vilket man kanske bör göra.

*EDIT! Enligt kommentar från Twitter så kikade jag för mycket på hur bolagen delar ut året innan. Både Swedbank och Handelsbanken som delade ut i mars förra året har sin utdelningsdag precis i början på april. Tabellen är nu uppdaterad

Utdelningar mars

[table id=5 /]

 

Makalöst – trots avsaknad av utdelningstillväxt

Utdelningarna i mars 2018 blev i runda slängar 3500 kr.

Som jag skrivit om tidigare så känns det lite ruttet att jag haft så dålig utdelningstillväxt i år. En del bolag, bland annat Skanska, har dessutom sänkt utdelningen inför 2019.

Trots detta så känns det galet att så mycket pengar kommer trilla in nu bara i mars. Mars är dessutom bara början på en kalasbra utdelningssäsong.

Det här får mig mer och mer att inse att min strategi är helt rätt för mig då det ger mig galet med motivation och drivkraft.

Nog har det hänt mycket, speciellt med tanke på att jag 2015 fick en utdelning på 4,9 kr totalt för helåret.

11
0
Kommentera gärna :)x
()
x