I morse när jag vaknade såg jag att det trillat in 587 kr i utdelning från Akelius D. Det här är nu mitt största innehav inom kategorin ‘fixed income’ och totalt får jag över 2000 kr varje år från den här guldgruvan.

Av dessa slantar kan jag då köpa 35 nya aktier i Akelius D och det ger mig totalt 3,5 Euro mer i utdelning varje år. Utdelningen får du kvartalsvis och växlas över till SEK när det trillar in på kontot (dock ingen källskatt). Nu får du väldigt många Akelius D för en liten peng då priset per aktie är lågt. Och nej, det är inte samma sak som att säga att en aktie är billig eller lågt värderad.

Att få tusenlappar i utdelning är en spännande känsla. Jag minns första året då jag totalt fick 4,9 kr. Även det var en positiv känsla. När utdelningarna sedan började bli hundralappar så kändes det fantastiskt och nu rör det sig alltså om tusenlappar.

 

Nu kommer jag inte köpa fler Akelius D då jag tidigare nämnt att jag känner mig rätt klar där för tillfället. Slantarna hamnar nog i stället i Klövern pref som idag erbjuder en direktavkastning på 6,19%.

Jag är heller inte noga med att skjuta in utdelningen i samma bolag som där den kom ifrån. Det du då ska vara medveten om är att totalavkastningen som bolagen brukar presentera är inklusive utdelning och att du får en betydligt sämre resa om du bortser från återinvesterad utdelning.

Men det absolut viktigaste du kan göra är att återinvestera utdelningen oavsett vart.

Ett exempel på hur sjukt stor skillnad det blir kan du läsa om här:

Novo Nordisk – och kraften med återinvesterade utdelningar

3.7 7 votes
Article Rating
12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x