Som du kanske vet är konsultbolaget HiQ ute från börsen då budet från Triton gick igenom. Det här är givetvis jättetråkigt även om kursutvecklingen när budet kom blev en tillfällig lycka. Nu har jag 70 000 kr som jag inte vet vart jag ska stoppa men givetvis finns många alternativ.

Om du missade vad budet handlar om kan du läsa mer om här: Bud på HiQ

Det finns jättemycket tankar kring vad jag bör göra för pengarna. Även om jag tidigare pratat kring en eventuell stidskassa så känns det aningen fel. Det bryter liksom från mitt mål att alltid ha pengarna i arbete.

Vad som kanske känns mest lockande är att stoppa tillbaka pengarna i TietoEvry. Det var trots allt det bolaget jag sålde när jag gick in i högutdelaren HiQ. Fördelen är att pengarna får ligga kvar i samma bransch.

Jag tycker att Affärsvärlden gjorde ett bra poddavsnitt om Tieto nyligen. Dock skar det lite i mina öron då bägge analytikerna gång på gång uttalade Tieto, TITO, men bortsett från det var det en bra analys. Lyssna på poddavsnittet.

Affärsvärlden satte i alla fall köp-rek på “TITO” Evry och själv tror jag att sammanslagningen med Evry kommer bära riktigt fin frukt om den bara får mogna lite. Det här är väl också kanske den enda konsulten som finns kvar med skapligt fin utdelning.

Tieto tidigare utdelningar. Källa: borsdata.se

 

En annan tanke jag har är att lägga in en rejäl stek i IBM och AT&T. Du vet säkert sedan tidigare att jag äger telekomjätten AT&T som lyckats höja utdelningen över 30 år i rad och som idag har en direktavkastning på drygt 7%

För ett år sedan skrev jag om IBM som en utdelningsaktie, men jag kan nästan tycka att bolaget ser ännu mer intressant ut nu. Speciellt med satsningen inom Hybridcloud och den eventuella avknoppningen som kanske kommer att ske framöver. Visst, det här är inte samma bransch som HiQ, men jag får i alla fall något relaterat.

Är det något som du känner är extra fint att köpa nu? Något där du själv skulle vilja slänga in en extra slant. Tipsa gärna 🙂

 

2.9 10 votes
Article Rating
40
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x