För 276 dagar sedan så skrev jag på Twitter att jag äntligen uppnått målet som miljonär. 276 dagar är 3/4 av ett år och idag kan jag konstatera att jag redan är 40% in på nästa miljon. Det har gått fort, och det här bekräftar väl den bästa godisbiten när det kommer till att spara på börsen.

 

Det går bara fortare och fortare

Den godisbit jag pratar om är givetvis att det bara kommer gå fortare och fortare för dig att uppnå nästa miljon. Här har vi också den stora skillnaden till varför aktiemarknaden funkar så mycket bättre än att spara pengar under madrassen.

De allra flesta som du träffar där ute kommer tycka att aktiemarknaden är en riskabel plats att förvara pengar då dina surt förvärvade kronor kan “försvinna” på en extremt kort tid. Corona är väl det lysande exemplet på detta. Tyvärr är det många här som inte tänker på att inflationen (ca 2% årligen) äter upp pengarna i madrassen och att detta i sig blir den största risken.

 

Våga lite på aktiemarknaden

Jag ska som alltid vara ärlig mot er. Det var jobbigt för mig att se portföljen ätas upp med flera 100 000 kr när allt såg som värst ut. Utan tvekan är det här den största börsprövningen för mig och händelser som Brexit, USAs presidentval och Handelskriget blir likt en droppe i havet.

Om du har en portfölj värde 4 800 000 kr och en direktavkastning på i snitt 5% så kan jag leva på 20k per månad i utdelning. Det kanske låter mycket då jag idag lever på ca 10.000 kr i månaden. Samtidigt har vi planer på att skaffa 2 ungar och då har jag att kostnaderna kan stiga likt en raket på nyårsafton.

Här skulle jag också vilja klämma in ett stycke från miljonär innan 30’s första bok:

Våga tro att aktiemarknaden fortsätter fungera ungefär som den gjort historiskt. Det vill säga att köpa regelbundet och sprida riskerna och följa genomsnittet via indexfonder räcker långt. Skulle jordens företag sluta utvecklas och aktier vara en dålig investering på 20-30 års sikt är det inte bara vi som har aktier som får problem utan då har hela jordens utveckling troligtvis stannat av.

Jag tycker att det som nämns just i det stycket alltid är värt att bära med sig i alla typer av kriser.

 

Veckans transaktioner

Här är de få transaktioner jag sålt under veckan:

4.6 10 votes
Article Rating
12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x