Visst är det trevligt att handla det man tycker extra mycket om?Och visst är det en trevlig vana att samla på saker man gillar? Men ibland blir jag lite förvånad vad vissa saker faktiskt kan kosta…

Jag är med i en grupp på Facebook som heter Game Over där det säljs och köps en hel del retro-prylar inom spelvärlden. Själv har jag en liten samling här hemma, men det är absolut inget märkvärdigt. Skulle tippa på att hela samlingen är värd max 20.000 kr allt som allt.

Hittade en annons här för några veckor sedan där det var en i gruppen som sålde en ouppvikt kartong till Super Mario Bros till Nintendo 8bit, en gammal klassiker inom spelvärlden. Startbudet för denna kartongbit var 4444 kr, och då får du alltså inte med själva spelet (men den vita tavelramen följer tydligen med).

Det här är ju helt galet. Speciellt med tanke på att du knappt får röra denna då minsta lilla fingeravtryck sänker värdet på varan. Visst hade det varit roligt att äga något liknande, men för mig finns det gränser.

För er som funderar så är detta inget troll-annons utan det dröjde inte länge förrän det dök upp intressenter i kommentarsfältet. Vad slutbudet blev vet jag faktiskt inte, men billigare än 4444 kr blev det i alla fall inte.

Tänk så mycket aktier du skulle få för dessa pengar. Aktier som årligen ligger och tickar värde och som ger en fin utdelning som du sedan kan återinvestera.

Visst, jag säger inte att avkastningen är 0 för denna kartongbit. Tydligen har värdet stigit avsevärt sedan den 13:e september 1985 då spelet släpptes, även med tanke på given inflation. Däremot känns det inte riktigt som att du köper den här typen av varor med enda anledningen att få avkastning, vilket oftast är fallet med aktier.

Själv har jag handlat mycket genom åren med det enda syftet att ”äga prylen”. Saker som sedan blivit liggandes och vid någon flytt många år senare slängts. Självklart hade jag önskat att jag börjat fylla på min portfölj snarare än att köpa allt det här skräpet.

Har ni köpt något dyrt någon gång i den här stilen? 

 

4
0
Kommentera gärna :)x
()
x