Som vanligt så väljer jag att varje månad redovisa hur stora mina inkomster varit samt hur mycket jag lyckats spara av detta. Låt oss kika på vad månaden hade att bjuda på.

Inkomster

Många av er vet redan att jag har en liten annorlunda strategi. Inkomsterna ni ser nedan är från februari (och inte lönen nu i mars). Jag väljer att konsumera från februarilönen och det som blir kvar för jag över till mitt ISK när ny lön kommer in.

Rekommendationen är ju att du för över ditt sparande direkt när lönen kommer in och det här är nog troligtvis den bästa strategin om du har svårt att hålla fingrarna i styr i varuhusen…

Samtliga inkomster är efter avdragen skatt (netto)

Lön 26 339 kr
Lön Extrajobb 2 422 kr
Bloggintäkter 4 888 kr
Övrigt 200 kr
SUMMA 33 849 kr

Samtliga av inkomsterna är redovisade netto, d.v.s. efter avdragen skatt. Utdelningen räknar jag inte med under inkomster då denna återinvesteras direkt.

Sparande

Såhär mycket blev kvar efter allt shoppande:

Avanza 19 800 kr
Lendify 1000 kr
Tessin 1000 kr
Kameo 1000 kr
SUMMA 22 800 kr

 

Såhär är alltså fördelningen mellan mina olika säckar.

  • Avanza 87% 87%
  • Lendify 4% 4%
  • Tessin 4% 4%
  • Kameo 4% 4%

Sparkvot

Räknat på ovanstående inkomster och sparande blir då sparkvoten…

%

Sparkvot

Så beräknar jag sparkvoten

Sparkvoten beräknar jag genom att ta det jag lyckas spara och dividera med samtliga intäkter (netto).

Den stora frågan är givetvis vad man ska räkna med i sparandet. Själv tar jag enbart med det jag sätter över till min portfölj och diverse andra investeringsalternativ som t.ex. Lendify. 

Jag kan tycka att ammortering till hus och CSN är helt okej att räkna med i sin sparkvot. Däremot tycker jag att det inte är ok att räkna det sparande som du gör till en utlandsresa som du och familjen tänkt åka på nästa halvår.

18
0
Kommentera gärna :)x
()
x