Vi ska kickstarta det här härliga inlägget med ett betydligt härligare citat. 

{

A simple fact that is hard to learn is that the time to save money is when you have some”

– Joe Moore

För oss är det här kanske väldigt trivialt men så är det helt klart inte för alla där ute. Att skjuta upp sparandet och tänka att vi kan spara senare är nog det sämsta alternativet. För majoriteten av svenskarna innebär ett sådant beslut att det inte finns några pengar kvar att spara.

Ta nu 10 sekunder och tänk på det här citatet. För dig är det här väldigt självklart och jag tycker att du ska klappa dig själv på axeln för just detta.

Inkomster

Jag är nöjd med månadens inkomster och den höga lönen beror främst på att det varit mycket övertidstimmar under förra månaden. 

Nu har övertiden trappats ner igen men man vet aldrig när en ny tidspressad period kan inträffa. För mig som ännu inte har barn tar jag gärna de extra tusenlapparna som gör att jag kan sluta jobba ännu tidigare. Det här visade jag lite i inlägget kring Hundår

Sedan var jag också sjuk vid ett tillfälle och då fick jag tillbaka lite kronor från Försäkringskassan för karensen som jag då satte under Övrigt.

Trots att det varit mindre trafik på bloggen än i vanliga fall fortsätter den att hjälpa mig nå målet mot ekonomiskt fri och jag vill självklart passa på att tacka just dig för att du fortsätter läsa här. Väldigt tacksamt!

 

Lön  29 679 kr
Lön Extrajobb  0 kr
Bloggintäkter  10 595 kr
Övrigt  563 kr
SUMMA  40 837 kr

Samtliga av inkomsterna är redovisade netto, d.v.s. efter avdragen skatt. Utdelningen räknar jag inte med under inkomster då denna återinvesteras direkt.

Sparande

Månaden har bestått av rätt mycket ovanliga utgifter som jag i vanliga fall.

Det har varit en del problem med bilen och som vanligt försöker jag fixa dessa själva genom att se på youtube och fråga andra. Även om du kommer mycket billigare undan på så vis så har det ändå blivit en rätt saftig slant till nya delar etc.

Stort tack till @Fjantomen som blivit min räddare i nöden när det kommer till bilbekymmer. Det bästa är givetvis att skippa bil helt då det ALLTID kommer bli massvis av märkliga utgifter relaterat till den. Friheten jag får av bilen är väger dock mycket i min prioriteringslista.

Såhär har jag valt att fördela mitt sparande för de pengar som blev över:

 

Avanza 19 500 kr
Lendify 1000 kr
Tessin 0 kr
Kameo 2000 kr
SUMMA 22 500 kr

 

 

  • Avanza 86,6% 86,6%
  • Lendify 4,4% 4,4%
  • Tessin 0% 0%
  • Kameo 8,8% 8,8%

Sparkvot

Räknat på ovanstående inkomster och sparande blir då sparkvoten…

%

Sparkvot

Så beräknar jag sparkvoten

Sparkvoten beräknar jag genom att ta det jag lyckas spara och dividera med samtliga intäkter (netto).

Den stora frågan är givetvis vad man ska räkna med i sparandet. Själv tar jag enbart med det jag sätter över till min portfölj och diverse andra investeringsalternativ som t.ex. Lendify. 

Jag kan tycka att ammortering till hus och CSN är helt okej att räkna med i sin sparkvot. Däremot tycker jag att det inte är ok att räkna det sparande som du gör till en utlandsresa som du och familjen tänkt åka på nästa halvår.

 

 

Hur blev er sparkvot nu när lönen flugit in på kontot? Vad kommer ni investera i?

Själv vill jag fortsätta fylla på i fastighetsbolagen men kommer även trycka in lite mer slantar i OHI

 

Disney on Instagram: “• Aladdin •” on We Heart It

4 3 votes
Article Rating
20
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x