Nu när jag bara har drygt 10% kvar till miljonen så upplever jag verkligen att varje hundring räknas lite extra. Trots att 1 miljon kr bara är en siffra så känns det just nu fantastiskt spännande och jag äter gärna en matlåda extra för att nå upp dit snabbare. 

Inkomster

Jag har jobbat galet mycket övertid under månaden som gått. Oftast har jag gjort det när väl sambo KTM jobbar för att på så vis även optimera ”familjelivet”.

Bloggen slog nytt ATH med tanke på inkomst och självklart är jag glad att just du fortsätter läsa så att jag snabbare kan komma upp till 1 miljon via lite extra bloggintäkter 😉

Vi bloggare får väldigt mycket skit när vi lägger ut reklam, så har det alltid varit och kommer nog alltid vara. Samtidigt får jag oftast frågan  hur bloggen faktiskt kan ge en så bra slant när jag väl presenterar nedanstående siffror: Det är intressant…

 

Lön  29 557 kr
Lön Extrajobb  1 680 kr
Bloggintäkter  7 430 kr
Övrigt  0
SUMMA  38 667 kr

Samtliga av inkomsterna är redovisade netto, d.v.s. efter avdragen skatt. Utdelningen räknar jag inte med under inkomster då denna återinvesteras direkt.

Sparande

Efter det att månadens räkningar är betalda, maten köpt och nöjena avklarade så för jag över resterande delar till min portfölj som får växa över tid.

Det här blev kvar efter månadens konsumtion: 

Avanza 23 600 kr
Lendify 1 000 kr
Tessin 1 000 kr
Kameo 1 500 kr
SUMMA 27 100 kr

 

Till er som är lite nyare på bloggen kan jag berätta att jag fokuserar att fylla på mitt sparande i min utdelningsportfölj som jag har hos Avanza. Dock sätter jag också av lite slantar till mina alternativa investeringskällor som faktiskt fungerat riktigt bra under min tid som investerare.

Såhär blev fördelningen mellan mina olika säckar just den här månaden

  • Avanza 87% 87%
  • Lendify 3,6% 3,6%
  • Tessin 3,6% 3,6%
  • Kameo 5,5% 5,5%

Sparkvot

Räknat på ovanstående inkomster och sparande blir då sparkvoten…

%

Sparkvot

Självklart är jag nöjd med en sparkvot på 70% och jag vet att en kontinuerligt hög sparkvot kommer göra strålande effekt på 15-20 år med ränta-på-ränta effekten.

Samtidigt så har jag inte snålat när jag tänker tillbaka på månaden. Det har blivit en hel del uteluncher, snabbmat, alkohol och resor (tänker främst på 75% festen).

Så beräknar jag sparkvoten

Sparkvoten beräknar jag genom att ta det jag lyckas spara och dividera med samtliga intäkter (netto).

Den stora frågan är givetvis vad man ska räkna med i sparandet. Själv tar jag enbart med det jag sätter över till min portfölj och diverse andra investeringsalternativ som t.ex. Lendify. 

Jag kan tycka att ammortering till hus och CSN är helt okej att räkna med i sin sparkvot. Däremot tycker jag att det inte är ok att räkna det sparande som du gör till en utlandsresa som du och familjen tänkt åka på nästa halvår.

11
0
Kommentera gärna :)x
()
x