Johnson & Johnson (JnJ) är mitt största bolag i portföljen. När vi reste i USA fanns JnJ överallt. Deras produkter vällde fram brand butikernas hyllor men faktum är att den här delen av det gigantiska bolaget är väldigt liten. Här är en video som förklarar det hela bättre.

Bilden är förresten tagen från något apotek i New York. Minns inte riktigt vad vi skulle ha där inne men kommer så väl ihåg hur nöjd jag var när JnJ’s produkter fint prydde hyllorna där inne.

Jag tycker själv att den här nya videon var väldigt lätt att följa och rätt lärorik. Har man inte bra koll på JnJ så är detta rätt ställe att börja.

Vill du inte se hela kan du spola fram till 9:15 då segmenten gås igenom. Där ser vi bland annat att det JnJ kallas för Consumer, alltså tandtråd och liknande, enbart var 17% år 2019.

 

JnJ handlas idag till 2,7% i direktavkastning men jag skulle gå då långt att säga att dess utdelning kan vara den säkraste du kan få. Utdelningsandelen är 50% och Johnson & Johnson har snart höjt utdelningen snart 60 år i rad.

3 4 votes
Article Rating
5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x