Det finns helt klart olika typer av personer bakom VD ri våra bolag. Vissa kommer du föredra mer än andra men en som jag verkligen kommit till att älska Sverker Källgården, VD för Sveriges enda månadsutdelare.

 

Cibus kom idag med sin rapport för Q3. Jag skulle vilja upplysa alla utdelningsjägare där ute om det här klockrena citatet:

{

“Vår målsättning är att förse våra aktieägare med en stabil och ökande utdelning – nu månadsvis.​”

-Sverker Källgården, VD Cibus

 

Det här är ett fantastiskt citat. Enkelt, men ändå slående på samma gång.

Här har vi en människa som faktiskt har förstått vad många av svenska investerare börjar vilja höra. Jag har tidigare resonerat om att jag börjar se en trend där allt fler svenskar drar sig till utdelningsinvestering. När till och med John från Börspodden talar väl om utdelningar så vet vi att något har hänt.

Samtidigt har jag sagt att man ska gå sin egna väg och köra på sin strategi. Utdelningsstrategin är sannolikt inte den enda och kan även komma i hundratals olika former, men jag vet att vi som kör denna strategi får rätt mycket skit från andra. Resonemanget verkar vara att vi utdelningsinvesterare missar många viktiga nyckeltal.

Nåväl, strunt i det. Cibus rapporterar i alla fall mycket väl och meddelar att Coronapandemin haft begränsad effekt på deras verksamhet. Det kanske inte heller är så märkligt då det du får som investerare i Cibus i huvudsak är fastigheter inom dagligvaruhandel.

Hela 99% av hyrorna för Q3 är redan betald och den sista procentenheten lär väl ticka in lika snabbt som bolaget ger utdelning till oss investerare.

Visste du förresten att Cibus inte bara är det första Svenska bolaget att ge månadsutdelning, utan även det första nordiska. Jag kan tycka att detta är ett relativt litet steg för Cibus då man har ett så stabilt kassaflöde, men samtidigt ett gigantiskt steg för hela den nordiska investeringskulturen.

Nu gäller det bara att jag lyfter fram detta extra mycket i bloggen, så ska du se att det dyker upp ytterligare månadsutdelare i Sverige i snar framtid 🙂

 

EPRA NTA/aktie (substansvärde) landade på 11,8 EUR. Dagens kurs står i ca 16,21 EUR. Så ni kan ju själva inse att det är en stor premie på denna pjäs. Men kanske ska det också vara en stor premie på bolaget då alla talar väl om dem och branschen är på pass konjunkturokänslig.

Via Cibus får du idag 6,69% i direktavkastning men också potentialen till högre utdelning. Det här är oftast inte är fallet när du investerar i t.ex. preferensaktier som också har hög direktavkastning.

 

Skriv gärna Äger i kommentarsfältet om du äger bolaget (självklart får du skriva annat också). Uppskattar era kommentarer 🙂

Men snälla. Köp inte bolaget bara för jag äger det. Om aktien i Cibus skulle rasa vill jag att du ska känna dig trygg med varför du köpt och din investeringsfilosofi.

3.8 10 votes
Article Rating
61
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x