Det har hänt en hel del sedan vi sist kikade på vilka rabatter och premier vi idag ser på de svenska investmentbolagen. Jag tänkte att det kan vara dags att presentera en bild av dessa igen.

Sorry, försökte få till sorteringen på den här j*vla tabellen men lyckas inte 😛 Lovar att fixa det till nästa gång.

Väster sida = Premie

Höger sida = Rabatt

Läs mer om rabatt och premie

wpDataChart with provided ID not found!

 

Så, vad kan vi säga om det här då?

Enligt Creades senaste rapport låg substansvärdet på 521 kr/aktie. Idag handlas Creades till 1006 kr/aktie.

Det är rätt galet, och en förklaring till att Creades nästan har en premie på 100%. Du får alltså betala det dubbla priset för de underliggande bolagen hos Creades, jämfört om du köpt vart och ett för sig.

Riktigt så går det dock inte att resonera. Portföljen består av ungefär 70-75% noterade innehav och 25-30% av onoterade innehav. Det gör att du som lekman inte kommer åt delar av portföljen och det här kan vara en anledning till en hög premie.

Oavsett har Creades utveckling på börsen varit minst sagt spektakulär. Corona rörde knappast aktiens pris och idag ser vi ATH. Stort grattis till er som investerat!

Med det sagt har investerare i Svolder under 2 års tid knappt fått någon kursavkastning alls. Det mesta har skett här i slutet. Här har vi också en lärdom som vi kan komma ihåg. Vad var det nu din mamma sa egentligen? Just det… den som väntar på något gott…

I övrigt har mitt investmentbolag Svolder seglat upp på en rätt hög premie, nämligen 17%.På 5 års sikt har investmentbolaget haft en rabatt på 5% i snitt och nu ser vi alltså en stor premie i stället.

Säljer jag? Knappast, det misstaget har jag gjort allt för många gånger 😉

Det skulle vara jätteintressant att höra vilka investmentbolag ni äger om ni äger några.

30
0
Kommentera gärna :)x
()
x