Det är många som tycker att Handelsbanken kommit ned till en nivå som är rätt svår att motstå. Vad som är trist med aktier är givetvis att kursen alltid kan sjunka med ytterligare 50%, oavsett vart kursen står idag. I 2009 var det ett extremt bra läge att köpa mycket bank. Är läget detsamma nu?

Självklart är det svårt att svara på men en sak är säker, nämligen att jag tankat rätt mycket Handelsbanken A på senare tid. Det här är också en av mina favoriter bland svensk storbank. Tänk på att om du äger Handelsbanken B så är det ett utmärkt tillfälle att byta ut dessa mot A nu. Läs mer om aktiearbitrage.

Tyvärr går det inte att värdera bank på samma sätt som mycket annat. För er som kortsiktigt funderar på om det är rätt att köpa eller ej rekommenderar jag ett poddavsnitt från Market Makers där detta tas upp. Där får du insikt ur hur bland annat P/B talet kan användas. För er med +5 år i ägande så är det bara att tanka och låta tiden göra sitt jobb.

Min käre vän och bloggkollega Petrusko skrev nyligen om sitt köp i Handelsbanken. Självklart är vi inga orakel och kan inte säga att det här är rätt eller fel. Fanns det någon som kunde det så skulle aktiemarknaden inte se ut som den gör idag.

Själv tänker jag på att köpa extra mycket i mer utsatta branscher och det här kan svänga mycket över tid.

Att Handelsbanken är hett handlad ser vi dessa listor:

 

Mest köpta och sålda aktier hos Nordnet

Mest köpta och sålda aktier hos Avanza
3 2 votes
Article Rating
8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x