Visst låter det helt galet? Har jag gått och blivit tokig? Fast jag känner att jag blir tvungen att förklara mig lite.

Kindred är den enda aktien i min portfölj inom spel- och beting. Köper du Kindred får du in rätt många kända varumärken varav de främsta då är Unibet, Maria Casino och iGame. Köpte du Kindred i botten har du gjort en bra affär då aktien är upp 234%.

Igår började jag lyssna på en ny mini-pod-serie med Filip och Fredrik där nytt avsnitt släpps varje dag och där du får väldigt mycket matnyttig information kring valet i USA. Jag ska vara ärlig mot dig, jag är inte jätteintresserad av valet men den här podden gör så jag hänger med i vad som händer. Lyssna gärna på den

I alla fall blev det reklampaus där Unibet (varumärke i Kindred) stod i rampljuset. I vanliga fall skulle reklamen gått in genom ena örat och ut genom andra utan vidare analys, men inte nu. Jag blev faktiskt lite glad att höra reklamen även om spel troligtvis är det sämsta sättet att bli rik på.

Men det här är också en härlig effekt av aktiesparande. Du blir glad när du ser dina varumärken där ute och aktiesparande ger nog dig mer lycka än vad du tror. Troligtvis hade jag inte tyckt det vore lika trevligt att slänga ut tusentals kronor på Disney-biljetterna under vår resa i Orlanda om jag inte redan ägt bolaget i portföljen.

 

…det finns nog också en anledning till att jag slutat glädjas att köpa Starbucks kaffe nu när bolaget är ute ur min portfölj.

 

Min avkastning exklusive utdelning är ca 10 000 i Kindred. Det är rätt intressant då jag gick in i bolaget på tok för tidigt. Men som ni vet är det kanske omöjligt att hitta botten i en aktie, precis som Snålgrisen kommenterade i ett tidigare inlägg.

Många har höjt riktkursen för Kindred och nu senast var det DNB som sa att den borde vara värd 100 kr /aktie (kursen är idag 78 kr).

Jag tror att Kindred har mycket mer att ge och Q3:an som kommer 4 november ska det bli extra intressant att läsa med tanke på satsningen i USA.

Den 2 april 2020 beslutade styrelsen för Kindred att ändra det tidigare kommunicerade förslaget om utdelning för 2019 p.g.a. COVID-19 och för att säkerställa att Kindred har finansiella muskler för eventuella investeringsmöjligheter. Årsstämman den 12 maj 2020 fastställde att ingen utdelning betalas.

Trots det har Kindred visat sig vara en fin utdelningsaktie och om inte Corona hade inträffat så hade det nog fortsatt så. En utdelningstillväxt på i snitt 37% över 7 är är inte det lättaste att hitta.

2.1 14 votes
Article Rating
7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x