Tid är helt fantastiskt. Förutom att Tiden läker alla sår så har den också potentialen att göra dig rik. Under månaden har portföljen avkastat drygt 40.000 kr, och det utan att jag behövt lägga ner fler timmar på jobbet eller ta det där extrajobbet på pizzerian. 

Portföljens 10 största bolag just nu

Det har helt klart skett lite förändringar om vi kikar på de 10 största bolagen i portföljen. Aldrig någonsin har HiQ, Kindred eller JM kvalat in här. Självklart är det en effekt av att köpa mycket på botten i dessa bolag; när aktiekursen senare stiger så blir det en väldigt stor effekt.

Portfölj

Här är alla bolagen som jag för tillfället har i portföljen. De längst över har högst vikt och de längst ner är de som jag nyligen tagit in och inte hunnit få särskilt stor vikt ännu.

Glöm inte att jag uppdaterar min portföljsida varje månad, så att du lätt kan hålla koll på vad som händer hos mig.

Månadens citat

{

“Save to invest, don’t save to save. The only reason to save money is to invest it”

-Grant Cardone

Portföljutveckling

Allt sedan jag startade bloggen 2016 så har portföljens värde stigit månad för månad. Staplarna representerar värdet på portföljen vid respektive månadsskifte.

Utdelningar

Utdelningar är mätbara och ett faktiskt kassaflöde till din portfölj. I augusti 2020 blev utdelningarna drygt dubbelt så stora som året dessförinnan. Tyvärr kommer det inte mäta upp det stora tapp som skedde under april p.g.a. att många svenska bolag valde att sänka eller helt slopa utdelningen för 2020.

 

Som ni ser så verkar det mörkt för utdelningsmålet 2020. I stället blir målet nästa år (2021) att nå över 50k i utdelningar. Fortsätter världen och pandemin utvecklas likt nu så kommer det inte bli något problem.

Lön och Sparkvot

Jag skrev mer om min lön och vad jag lyckats spara i det här inlägget. Generellt kommer sparkvoten bli lite lägre framöver då jag ska fylla på min buffert några månader.

https://www.kronantillmiljonen.se/sparande-och-utgifter/lon-och-sparkvot-augusti-2020-och-tankar-kring-min-buffert/

 

%

Sparkvot

Köpt / Sålt

Som vanligt – väldigt många köp och ytterst få sälj. Inga sälj alls faktiskt under augusti 🙂

Vad tycker jag då är mest köpvärt för tillfället? Nå, jag skulle nog säga att det är Sampo, Realty Income, 3M, Abbvie och Castellum. Har en bra känsla kring samtliga av dessa helt enkelt.

Bloggen

De 3 mest lästa inläggen under månaden

1,5 miljoner uppnått!

 

Fastighetsbolagen som sänkt och höjt utdelningen

Idag kunde jag köpa 35 nya aktier

Sidvisningar Augusti 2020: 134 825 st

Sidvisningar Augusti 2019: 206 315 st

Sidvisningar Augusti 2018: 130 862 st

Sidvisningar Augusti 2017: 50 200 st

3.8 5 votes
Article Rating
12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x