*Jag har ett samarbete med Lendify där jag testar att investera via deras tjänst och utvärderar min upplevelse här på bloggen. Allt jag investerar är mina egna tillgångar och det jag skriver är mina egna ord och tankar om tjänsten.*

Bra investeringsbeslut växer inte på träd och jag tror att det krävs rejält med kunskap och erfarenhet för att hitta dessa. Det finns dock ett beslut jag tagit under året som jag är riktigt nöjd med och som jag tror kommer bringa mycket fin avkastning framgent, nämligen Lendify!

Förra året valde jag att gå in i Tessin med mina första 50.000 kr. Det var en skakig upplevelse men slutade gudomligt bra. I år tog jag nya höjder och valde att påbörja min investeringsresa hos Lendify, bolaget där du kan agera din egna bank.

 

Ny sparstruktur

Mitt sparande hos Lendify har tidigare inte haft någon struktur, och som många av er vet gillar jag struktur och tydlighet. Jag har satt in en liten slant då och då, helt på känsla.

Nu kommer jag att gå in med 2500 kr varje månad i Lendify och som vanligt gör jag min överföring från det jag har kvar efter all konsumtion under månaden. Visst kommer det att påverka min andel som jag kan sätta in hos Avanza, men det är helt klart värt enligt mig!

Mitt konto hos Lendify är ett s.k. Autoinvesteringskonto (läs mer om det här). Jag älskar känslan då pengarna jobbar för mig helt automatiskt. Med detta konto kan jag luta mig tillbaka, se en bra film, dricka lite kaffe och inse att Lendify sköter allt åt mig.

Det är ju faktiskt så att människor som behöver låna kommer till dig och lånar dina pengar. Sedan betalar de amorterar de på lånet och betalar dessutom en ränta till dig. Enda skillnaden är att du inte behöver sitta bakom ett skrivbord med breda hängslen och prata med låntagarna. I stället kan du spendera dagen ute i skidbacken, i fiskebåten eller bakom datorskärmen tillsammans med ett riktigt bra spel. Visst är det bra?

 

Ny VD hos Lendify

I somras lämnade Lendifys VD Johan-Christian Eriksson sin VD post och lämnade i stället över fanan till Nicholas Sundén-Cullberg, som också är en av grundarna av Lendify.

Jag har enormt förtroende för Nicholas och har lyssnat en del på honom här under året. Främst skulle jag vilja rekommendera avsnittet där Nicholas gästar 25 minuter och pratar om Lendify:

 

Se dina återbetalningar

Precis som utdelningarna hos Avanza så kan du hos Lendify se vad du kommer att få för avkastning framöver. Du ser månad för månad vilken ränta du kommer att få och gör du inget annat val kommer denna ränta att återinvesteras och bidra till en positiv Ränta-på-Ränta effekt.

 

Vad du än gör – se till att svara på detta

Jag är grymt sugen på att veta vad du har för relation till Lendify och har därigenom satt ihop en liten nyårspoll som du gärna får svara på. Du kan rösta enkelt och effektivt helt anonymt.

Vad hade du gjort?
×
15
0
Kommentera gärna :)x
()
x