Många av mina läsare har redan hört talas om Tessin. Det här är nordens största investeringsplattform för fastigheter som gör det möjligt att direkt investera i fastighetsprojekt. Jag har egentligen sedan bloggens start varit investerad via Tessin och det här är hur jag tänkt fortsätta min resa.

Med handen på hjärtat så var den första investeringen jag gjorde hos Tessin ren rädsla. Den viktigaste regeln är att du ska veta vad du investerar i men här var jag rätt långt från det här stadiet skulle jag säga. 50 000 kr satte jag in där och då… pengar som jag hoppades skulle växa.

Allt gick riktigt bra och jag fick tillbaka mitt investerade belopp + ränta. Efter detta har investeringarna via Tessin skett på löpande band. Projekt efter projekt har avslutats och inget har gått fel. Jag har inte gjort den bästa researchen till varje projekt men jag har använt mitt egna sunda förnuft. Min gyllene regel är att investera i hederliga bostadsprojekt som är tråkiga men där efterfrågan bör vara hög.

 

En glad nyhet

Efter en tid kom Tessin ut med vad man kallar för låneportföljer. Det här var goda nyheter då du fick väldigt många projekt i en och samma påse. Du kunde med andra ord investera 50.000 kr men till en bättre diversifiering. Min strategi blev att enbart investera i dessa låneportföljer.

Vad jag vill trycka på är att det fortfarande är fullt möjligt att investera i portföljer som dessa. Håll koll på Tessins projektsida för att se vilka projekt som är igång för tillfället. Som vanligt blir projekten i regel fulltecknade relativt fort men du kan ställa in notiser om nya projekt så att du automatiskt får meddelande när nya kommer in.

Sååå… vad händer nu?

För tillfället har jag 2 st låneportföljer igång där återbetalning och ränta löpande trillar tillbaka in på mitt konto hos Swedbank. Planen är nu att börja investera i den nya Fastighetsräntefonden löpande då pengarna annars ligger utan arbete. Ni som följt mig flitigt vet att jag hela tiden vill ligga fullinvesterad.

Läs gärna mitt inlägg kring hur du tecknar du Fastighetsräntefonden för att få mer info om hur du kan investera.

I dagsläget kan du inte teckna Fastighetsräntefonden hos Avanza, men det går bra via Nordnet. Jag har sedan tidigare ett konto hos Nordnet men aldrig investerat där. Hos Nordnet är det givetvis helt kostnadsfritt att skapa ett ISK och en av de stora fördelarna med Fastighetsräntefonden är att du kan teckna den i en klassisk ISK.

Det finns givetvis många som tycker det är jobbigt att ha sina pengar hos olika aktörer, och det kan jag förstå. För mig har det här alltid varit en vana då jag investerat hos både Tessin, Lendify och Kameo. Dessutom kommer mina investeringar i Fastighetsräntefonden vara väldigt passiva och tanken är att enbart logga in och fylla på mina andelar några gånger varje år.

Fondens struktur går i korthet ut på att en investeringskommitté hos fondförvaltaren aktivt screenar de lån och projekt som presenteras på Tessins hemsida. Man sätter därefter ihop en diversifierad portfölj av fastighetskrediter med god riskspridning och en målavkastning på 6-8% per år. Fördelen jag ser är att Fastighetsräntefonden inte tar slut på samma vis som separata projekt tar slut.

Hela tanken är att den ska ge en lägre risk än börsen men samtidigt betydligt högre avkastning än en vanlig räntefond.

 

2.7 3 votes
Article Rating
5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x