Aktiekursen i Digital Realty Trust har fallit med nära $10 den senaste veckan. Då passade jag på att skeppa in några nya aktier i det här bolaget som handlar om framtidens datacenter. Teknik, data, framtid och utdelnings – kan det finnas något bättre?

Länk till bolaget hos Avanza.

Har fått frågan tidigare hur mycket jag brukar handla för när jag köper utländska aktier. Även om det skiljer från fall till fall så brukar jag följa denna tumregel.

Visste du?

Jag har tidigare skrivit om vilken fantastiskt framtidspotential DLR har och varför jag äger den i min portfölj. Läs det här inlägget.

 

Nåväl, den här utdelningsfavoriten som höjt utdelningen i 14 år i rad presenterade nyligen med sin rapport för Q3. Vissa tycker att rapporten var riktigt bra och även om vinsttillväxten inte var riktigt lika stor som analytikerna hade hoppats på så var det inget oroande i rapporten.

Det som däremot har hänt nu är att bolaget gått presenterat att man är beredd med en sammanslagningen med den europeiska motsvarigheten Interxion Holding. Man köper aktierna till priset av $93,48/aktie, vilket var ca 4,5% högre än kursen stod vid när DLR gick ut med informationen. Det DLR då får är den näst största datacenterverksamheten i Europa. Inte illa!

Vad som händer nu är att marknaden inte tror att ägarna av Interxion Holding kommer gå med på detta då premien var relativt liten. Det här har också dragit ner kursen i DLR.

Oavsett vad som händer tycker jag att DLR är värt att äga i min utdelningsportfölj. Därför passade jag på att köpa extra nu när kursen fick sig en liten känga, även om priset nu är betydligt högre än när jag först köpte bolaget.

 

 

 

0 0 vote
Article Rating
4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x