Kort förklarat kan man säga att min portfölj består av 3 delar. I mitt ISK har jag svenska aktier. I min KF har jag utländska aktier. Utöver det har jag även en liten del alternativa investeringar som exempelvis Lendify och Tessin. Nu har min ISK för första gången slagit över 1 miljon kronor och det här känns givetvis toppen!

Det kommer nog ta en tid innan min KF är över miljonen. Totalt värde för den är enbart 312 000 kr. Men den dagen kommer nog förr eller senare.

På tal om portföljen och portföljutvecklingen hände en rätt eländig sak idag som fick mig att reflektera lite. Som många vet är jag inbiten gamer sedan barnsben och förra året shoppade jag ett nytt tangentbord för 1300 kr.

Nu hände dess värre en tråkig olycka och jag fick hela kaffekoppen ut över tangentbordet. Resultatet blev att dyrgripen nu trycker på alla tangenter samtidigt när jag trycker på varje enskild tangent.

What to do when you spill a drink in your laptop | Ask Jack | Technology |  The Guardian

Med handen på hjärtat tog det här rätt hårt på mig. Tanken att lagt ut så mycket pengar och sedan göra något så klantigt fick mig att må dåligt en rätt bra stund. Sedan är det kanske dumt att lägga 1300 kr på ett tangentbord från första början…

Vad jag egentligen vill komma fram till är att portföljen med lätthet kan stiga och sjunka 20.000 kr varje dag numer. Idag var portföljen upp 17.000 kr men imorgon kan den vara ner 25.000 kr om Trump skulle Twittra något olämpligt eller att vis kulle få nya skräcksiffror kring corona.

Jag tror att det är hälsosamt som investerare när du inser detta. Alltså att ekonomisk konsekvens i vardagen har mycket större påverkan på dig rent psykiskt än rörelser i portföljen. Har du uppnått den sinnesstämningen är risken liten att du överger portföljen när stormen syns vid horisonten.

Jag minns att det var någon på Twitter som skrev något i stil med:

Jag funderar aldrig över att köpa H&M aktier för tusentals kronor, men jag kan grunna länge när jag ska köpa en av deras tröjor. Det här känner du kanske igen dig i, även om det troligtvis inte rör specifikt H&M.

På samma vis funderar jag i kanske 10 sekunder innan jag köper Investor för 1000 kr, men jag kan Googla på tangentbord en hel dag innan jag slutligen bestämmer mig.

3.4 8 votes
Article Rating
38
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x