Kanske är det lite intressant att Digital Realty (DLR) sjunker rätt kraftigt när positiva nyheter om vaccin knackar på dörren. Givetvis kan det röra sig om en sektor-rotation, men jag är rätt övertygad om att deras tjänster kommer behövas minst lika mycket även efter Covid-19.

DLR grundades 2004 och har höjt utdelningen sedan 2005. Vi kan alltså säga att bolaget betalat utdelning alla år som man varit på börsen. Vad som är ännu mer fascinerande är att utdelningstillväxten i snitt varit drygt 11% årligen allt sedan dess. Jag vet på rak arm inte av något svenskt bolag som höjt utdelningen 15 år i sträck och där utdelningstillväxten i snitt varit 11%.

 

Men mäktigast av allt är att kika på DLR’s totalavkastning. Köpte du en DLR aktie 2004 har du fått närmare 20% årligen inklusive utdelning. Det är rätt mäktigt. Hatten av helt klart.

Källa: https://dqydj.com/stock-return-calculator/

 

Utöver det gör bolaget hela tiden magnifika och spännande förvärv samt bygger nya hallar. Senast förvärvade Interxion (ägs av DLR) Lamda Hellix som handlar väldigt mycket om molnlagring. Med detta förvärv fick man 2 nya datacenter.

Idag köpte jag fler aktier i DLR med förhoppningen att framtiden kommer vara lika ljus som när vi kikar på bolaget i backspegeln.

Söker du mer info om DLR kan jag rekommendera det här inlägget där jag egentligen går igenom allt du bör veta om bolaget.

Söker du info om en av DLR’s största kunder som också är en utdelare i min portfölj rekommenderar jag det här inlägget där jag pratar AT&T.

2.1 7 votes
Article Rating
4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x