Många är vi som upplevt ett rejält lyft när det kommer till portföljens utveckling. För min egen del har portföljens värde ökat med nästan 5 månadslöner (efter skatt) vilket självklart är glädjande. Det gör att jag är 69% in på miljon nummer 2.

Fast egentligen borde man inte vara glad att börsen går på raketbränsle. Direktavkastningen i många bolag har sjunkit rejält och det enda marknaden nu tänker på är en förhoppning att vaccinet ska komma snabbare och vara mer effektivt än vad vi tidigare väntat.

Blir du egentligen gladare när börsen går upp eller när börsen går ner?

Själv blir jag nog mer glad då börsen går upp då vi ser snygga blåa siffror bredvid innehaven. Långsiktigt borde jag givetvis vara gladare vid eländiga perioder, men lägger jag handen på hjärtat känner jag sällan så.

Kände jag verkligen jättestor glädje när börsen brakade ihop under första vågen? Jag såg till att reflektera över detta och jag kan väl inte säga att glädjen sprudlade. Visst köpte jag mycket, men jag skulle väl inte säga att jag känner ett glädjerus tack vare röda siffror.

Blåa siffror lyser just nu. Portföljen är upp 5 månadslöner på 16 dagar. Egentligen är det självklart att jag känner mer glädje idag än när hela härligheten sjunker med 20%.

Alla säger att man är glad när portföljen går ner. Men är det faktiskt så helt ärligt?

2.6 14 votes
Article Rating
17
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x