En sak är säker. Det ligger rätt mycket i teorin om att du bör dra öronen åt dig när taxichauffören pratar aktier. Sedan är det givetvis korkat att säga att taxichaufförer generellt inte är intresserade av investeringar. Det är väl också få på kronantillmiljonen.se som faktiskt väljer att betala för taxiresor…

Nåväl. Jag tänkte på det här ämnet det här när jag läste Miljonär innan 30’s senaste inlägg. Läs gärna det korta inlägget. Riktigt bra!

Det tydligaste exemplet på Taxichauffören som jag personligen upplevt var i samband med första advent inför julen 2018. Det pratades om Bitcoin på fikarasterna som aldrig förr och folk på jobbet var som galna. Det här är också kollegor som aldrig annars pratar om aktier; det här är kollegor som inte ens pratar pengar eller talar högt om vilken lön man har.

En sak är säker – de som hör att andra människor i sin närhet blivit rika vill också bli rika. Hade inte det beteendet funnits så hade eländet till Postkodmiljonären redan varit long gone

Källa: https://www.coindesk.com/price/bitcoin

Säkert var det en, två eller tre som drogs med i tåget och köpte på sig Bitcoin, för att sedan efter julhelgen bli riktigt besviken. Problemet är då att du knappast vet vad du köpt och säljer för att rädda det som räddas kan. Det är ett rätt normalt beteende.

Att köpa Bitcoin idag är lätt, att läsa på vad man investerar i och vilka risker man tar är betydligt mer tidskrävande.

 

Sidvisningar på bloggen

Själv har jag märkt ett rätt intressant mönster på min egen blogg. Under den “svala” perioden hade min blogg ca 3000-3500 läsningar per dag. Idag, när börsen är tillbaka på friska nivåer, ser jag i stället hur över 5000 människor besöker den. Alltså lika många som innan Corona bröt ut.

Jag vet Inte om det här är ytterligare ett sätt att mäta temperaturen på marknaden, men viss logik finns. När tidningar och folk börjar prata om aktier blir andra intresserade. Min blogg fokuserar rätt mycket på vad som kallas Search Engine Optimization (SEO) där jag försöker få upp inlägg högt bland sökmotorerna. Det är bland annat därför ni ser tidigare populära inlägg dyka upp igen i redigerat format.

När jag kollar statistiken ser jag att antalet sökningar på nyckelord ökat och där ser vi bland annat ord som “rik på utdelningsaktier”. Folk vill bli rika och jag är glad att de hittar min blogg före någon day-traders. Saken är den att ca 50% av alla läsare per dag är nya läsare som aldrig besökt bloggen tidigare.

Självklart är det roligt att se intäkterna på bloggen öka igen, och jag skulle vilja tacka dig som följer mig extra mycket. Ni vet vilka ni är.

 

Bör vi då sälja aktierna nu?

Givetvis inte. Att vara investerad kontinuerligt är nyckeln till framgång och matematiskt har det visat sig vara bättre att gå in med hela ditt kapital tidigt och ligga kvar på börsen med detta, snarare än att gå in och ut.

Själv har jag ändå bööörjat fundera över att skapa en liten typ av stridskassa, alltså en liten depå av pengar som ligger utanför börsen och som jag kan skjuta in när det väl svider galet mycket. Jag vet, det här är verkligen långt ifrån min tes om investeringar men här snackar vi om en kassa på kanske 5%. Mest för att det är roligt att handla när saker går ner likt en traktor på riktigt tunn is.

Jag har drygt 1,5 miljoner investerat på börsen och självklart kommer jag inte sälja något av detta. Här rör det sig om att ta en liten del av sparkvoten för att lägga i den s.k. stridskassan. Det här är dock bara teori än så länge.

3.3 12 votes
Article Rating
25
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x