Under senaste veckan har min portföljs värde sjunkit med 67.000 kr. Anledningen är den s.k. andra vågen av Corona där vi snabbt ser antalet smittade i världen stiga. Samtidigt tror jag dessvärre inte att vi kommer få se en så brutal nedgång som vi såg i våras.

Dagens nedgång på 2,06% för OMXS30* är inget mot vad vi såg när Corona tågade in i Sverige för första gången. Den 12:e mars sjönk OMXS30 med nästan 12% intra-dag vilket får anses betydligt kraftigare. Själv sitter jag givetvis och hoppas på fortsatt nedgång, något som kanske är svårt att förstå när man kikar på alla kronor som “försvinner”.

*OMXS30: Stockholmsbörsens 30 mest omsatta bolag

Antalet sjuka i covid-19 ökar i 17 av 21 regioner, visar nya sammanställningar från länsstyrelserna. Värst är det då nere i söder för stackars Skåne men även i norr ser vi ökad smittspridning. I år blir första gången på 416 år som Jockmokks marknad ställs in till exempel. Tråkigt, men jag antar att det blir #sparadkrona för Jockmokksborna.

 

Sparar lite till presidentvalet

Jag har ungefär 50.000 kvar i likvida medel som jag självklart kommer investera inom kort. Dock är min tanke att vänta lite tills den 3:e november nästa vecka då vi får reda på vem som blir USA:s nästa president.

Själv minns jag när vi vaknade upp förra gången och insåg att Trump blev president. Det här var något som ingen egentligen trodde dagen innan. Nu tror jag inte att börsen kommer reagera lika kraftigt som då ifall Trump blir omvald (vi vet att världen inte gick under). Däremot kanske Trump gör något jävligt dramatiskt om han inte blir vald – skjuter Biden och sedan skjuter sig själv. Då försvinner han som han själv uttalade det.

Det första jag minns den dagen var att jag kikade på en LIVE sändning från DI TV där en allt för stressad Claes Hemberg slängde sig in i en taxi på väg till sitt kontor på Avanza. I taxin pratade han om det turbulenta börläge som var på väg.

Omni Ekonomi – för den nya tidens affärsmänniska.

Det var panik överallt kändes det som. Precis som vanligt köpte jag den dagen och precis som vanligt var det rätt att göra så.

 

2:a vågen blir inte lika dramatisk

Jag tror inte börsen kommer gå lika långt ner som under första Corona-vågen.

Varför inte? Ja, helt enkelt för att marknadens största fiende är paniken över att inte veta framtiden. När Corona bröt ut visste vi inte hur illa det skulle bli. I ärlighetens namn visste vi knappt något.

Nu vet vi att världen inte kommer gå under av detta och dessutom kommer majoriteten troligtvis inte sälja för att rädda det som räddas kan. Vi har lärt oss något med andra ord.

Det är lite därför uttrycket “Vi vet inte när nästa börskrasch kommer. Allt vi vet är att den inte kommer bli någon annan lik” existerar.

Med det sagt… jag hade blivit sjukt glad om vi nu får en sättning som liknar den vi fick i mars 🙂

 

 

3.3 11 votes
Article Rating
22
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x