Inflationssiffrorna för maj mättes till 7,1%, vilket kan jämföras med 2% för exakt ett år sedan. Samtidigt finns det bolag som höjer utdelningen med över 50% i dessa tider. Ett sådan bolag är FedEx.

Just FedEx tror jag du har koll på, så bolaget behöver väl ingen närmar presentation. FedEx grundades för 51 år sedan och är väl idag mest kända för deras lusttransporter vid namn FedEx Express. Varje dag hanterar man över 19 miljoner paket.

FedEx utdelning

När man nu höjde utdelningen med 53% så är det lätt att tro att bolaget precis börjat med utdelning och att den procentuella förändringen därför är stor. Exempelvis var Diös första utdelningshöjning 109%. Men så är inte fallet. FexEx har haft en positiv utdelningstrend sedan 2002 och de senaste 10 åren har man höjt utdelningen 19% per år.

Utdelningsfakta

Direktavkastning: 1,98%

Utdelningsfrekvens: kvartalsvis

Utdelning/år: $4,6

Antal år med höjd utdelning: 1 (19 år utan sänkning)

10 årig genomsnittlig utdelningstillväxt: 19%

Utdelningsandel: 21% (framåtblickande 12 månader)

FedEx gav nästan ingen information kring utdelningshöjningen när den annonserades. Investerare lär få vänta till den 28:e juni då bolaget har sin stämma. Troligtvis kommer VD Raj Subramaniam ge investerarna mer information där och då.

På kort sikt ser vi givetvis problem med högre drivmedelspriser men rörande drivmedelspriserna har vi sett störst negativ effekt i Sverige med tanke på våra skatter. Å andra sidan såg FedEx som vanligt efterfrågan på sina tjänster öka i snabb takt och bolaget har ridit länge på trenden kring e-handel.

Visst finns det stora hot såsom Amazon och UPS. Idag värderas FedEx lägre än UPS.

Sedan 1990 talet har FedEx varit en rätt stabil investering men såklart har vi sett djupa dalar även här

Jag äger inte bolaget idag med 228 investerare hos Avanza har fått ta del av den fina utdelningshöjningen.

6
0
Kommentera gärna :)x
()
x