Veckorapport 27

Jag kan med ärlighetens namn säga att jag i veckan gjort 2 fina exempel på total kapitalförstöring

Det ena var när jag köpte Lokas nya bubbelvatten Gurka och Mynta. Fy t*usan alltså! Smakade gräs! Sedan är ju bubbelvatten i sig sjuk kapitalförstöring. Man betalar för det man annars får gratis, fast med lite bubblor i + liten smak..

 

Det andra var när jag i veckan såg filmen It Comes at Night. Ska inte spoila för mycket men ni som redan sett den vet säkert vad jag menar…

Sambo KTM ville se Spiderman i stället men det ville inte jag. Antar att jag får äta upp det nu. Soffan är bäddad 😉

Köpt

Har blivit en hel del köp sista veckan då Stockholmsbörsen fortsatte peka neråt.

Även mina utländska innehav visade rätt rött under veckan så troligtvis blir det köp i Disney och Novo Nordisk på måndag.

Tack vare X-dagen hos Fast. Balder pref så kunde jag plocka in lite mer andelar i denna pref. Kursen sjunker ju oftast med utdelningen i samband med x-dagen. Läs mer om det här.

Varför jag valt att investera i preferensaktier.

 

Utdelningar

Under veckan kom Boston Pizza Roy med 19,4 kr i utdelning. Många bäckar små 🙂

Kommer alldeles strax ut med ett inlägg där jag pratar lite kring det här med preliminärt antagande av utdelningar. Så håll i er fram till dess!

 

LÄSVÄRT!

Som vanligt vill jag trycka på att läsa andra bloggar och inte bara denna. Man lär sig sjukligt mycket om du läser och samtidigt analyserar.

Utdelningsseglaren – antar att ingen missat listan som utdelningsseglaren gjort där du får en gedigen bild över alla svenska ekonomibloggar (de flesta i varje fall).

Sparo – skriver fantastiska inlägg och nu i veckan kom han ut med ett bra inlägg om Paradox, ett innehav i min portfölj.

Aktiepappa – tipsar som en dokumentär som vi borde se. Har ännu inte sett den men verkar intressant!

Bearfighter investment – ökar i börsens billigaste bolag. Vet du vilket det är?

KFM – (Yep, inte KTM), har nu betalat av alla skulder och påbörjat sin utdelningsmaskin. Får en nostalgisk känsla när jag ser detta :,)

Bullpappret – firar sitt 3:e år som aktiesparare. Imponerande!

7 thoughts on “Veckorapport 27

 1. Balder pref är ju ganska dyr jämför med endel andra preffar som ligger runt 300, med tanke på att det är samma utdelning 20kr/år men du kanske tänker att den är mer stabil. Annars hade du fått mer utdelning för pengarna med tex Klövern pref som ligger på 293 kr atm.

  1. Det är faktiskt sant! Som du skriver handlar det ju också om att du investerar i bolaget, men Klövern är nog inga dåliga grejor. Kan för lite om dem dock 🙂
   Tack för att du skriver här Foxtrot Unicorns!

   1. Tänk på att den ligger på 350kr nu och inlösen är 350kr så köp inte fler aktier om den börjar stiga mkt över 350kr då de kan köpa tillbaka aktien vilket resulterar i att om du köper fler aktier för tex 360kr /st förlorar du 10kr vid inlösen. 🙂

  1. Ja det var ju inte det värsta kan man lugnt säga. Men rekommenderar fortfarande ingen att köpa det där vattnet. Funderar på om det finns någon som faktiskt tycker att det är gott 😛

Kommentera