Vecka 28, semesterfirande och röda siffror bland innehaven

Riktigt glad söndag på er härliga läsare!

Jag har nu påbörjat mitt semesterfirande och som många av er vet kommer jag och sambon se till att minska sparkvoten i London nu under sommaren.

Men vad är egentligen en sommar utan pengar? Det här är verkligen årstiden då lite slantar kan sätta en extra guldkant på tillvaron. Under vintern kan man sedan sitta inne i sin lya, elda ved och äta matlådor från diverse storkok.

Under veckan skrev jag ett inlägg om en av Avanzas härliga funktioner. Inlägget blev delat av Avanza själva på Twitter och bloggen slog nytt läsarrekord. Nästan 3000 läsare på en enda dag! Hur kul som helst.

Har bestämt mig för att blogga även under sommaren men med kanske lite mindre frekvens. Ser fram emot att kunna skriva lite om mina galna sparupplevelser eller slösaktiga beteenden under semestern 🙂

 

Köpt

2 av mina bolag fick rätt rejält med stryk under veckan:

Cloetta – levererade en riktigt dålig rapport som marknaden inte gillade. Jag köpte på mig under flera tillfällen med tanken att köpa ännu mer om backen fortsatte neråt.

Skanska – gjorde en vinstvarning, vilket ledde till att bolaget backade. Självklart passade jag på att köpa lite extra vid nergången.

 

 

Utdelningar

Under veckan kom Balder Pref med sin andra utdelning för året. Totalt delar denna pref ut 4 gånger per år, vilket även är vanligt bland andra preferensaktier.

Fast. Balder pref 135 kr

Det jag tycker man ska hålla koll på gällande just Balder är att kursen börjar vara kring nivån för Inlösen, nämligen 350 kr. Att köpa andelar över det priset känns fel i magen. Just nu ligger kursen kring 345 kr.


Visste du?

Marcus Hernhag har på sin blogg en lista med inlösenkurser för de populäraste svenska preferensaktierna. Läs den här

 

Läsvärt hos andra bloggare

Jag pratade lite med mig själv här om dagen och sa att jag inte har haft så mycket tid till att läsa andras bloggar nu senaste veckan. Synd! Det är ett extremt roligt nöje som är fantastiskt lärorikt.

Alltid hittar man några fina guldkorn och detta tyckte jag var extra intressant under veckan:

Chansar mest – ni har väl inte missat att chansar mest letar efter en bostad utrikes? Ni borde helt klart följa den resan då det är riktigt spännande att se om och vad familjen hittar. En av mina stora drömmar är att äga en bostad utomlands.

Marcus Hernhag – har tipsat om en bok som handlar enbart om Fingerprint. Har själv aldrig vågat investera i bolaget men tycker att historien bakom är intressant. Kanske något läsvärt i hängmattan?

Börsjägarcoachen – tar upp den här snackisen med att förvalta många portföljer. Är det egentligen smart eller ska man hålla sig till enbart en?

miljonär innan 30 – skriver om det här med att spara på gamla prylar och konsekvenserna av det. Har själv bestämt mig för att försöka äga så lite som möjligt.

Aktiepappa – fortsätter skriva om intressanta börsnoteringar. Den här gången om OmniCar, vilket är ett bolag som jag inte hört mycket om tidigare.

Petrusko – har börjat investera i ett kanadensiskt skogsbolag. Riktigt intressant!

z2036 – satte ihop en lista på lite tyska bolag. Har själv inget från Tyskland men finns helt klart lite intressanta långsiktiga case.

6 thoughts on “Vecka 28, semesterfirande och röda siffror bland innehaven

 1. Tjena,
  London låter härligt. Jag har inte semestrat där men varit där i affärer så inte upptäckt stan så mkt.
  Jag är lockad att öka i Skanska jag med på de här nivåerna men har annat planerat. Får se hur det blir.

  Mvh petrusko

  1. Tjosan Petrusko!

   Härligt att du är positivt inställd till London. Ska bli riktigt kul att fara ditt och en av höjdpunkterna blir att åka London Eye 🙂 Kommer nog inte bli billigt vill jag lova…

   Förstår det. Man har sina prioriteringar och det tycker jag att man ska följa.

   Ha det riktigt bra nu under sommaren så hörs vi!

  1. Halloj Roadstar!

   Sorry för sent svar. Inte lätt att hinna svara på allt så fort nu när det är semestertider 🙂

   Ja alltså gällande Skanska så är det svårt att säga. Bolaget tuffar på som du sett och tar in order efter order i USA men kommer en dålig rapport tror jag att rekylen neråt kan vara stor.

   Är du långsiktig ska du se till att ta detta som positivt 🙂 Skanska är ett toppenbolag enligt min egna uppfattning.

   Ha en makalös sommar!

  1. Men tjenare Börsjägaren!

   Haha det var ingen orsak 🙂 Alltid kul att göra lite reklam om din fina blogg som jag tycker fler ska följa.

   Det ska jag göra! Sambon ville in på något välkänt stor shoppingcentra men jag drar nog till H&M i stället

   Ha det bäst!

Kommentera