Vecka 19 är förbi. Detta har hänt.

Målet

 

Totalt portföljvärde (inklusive Tessin): 278 872 kr

27.8 %

Det går bra nu. En mycket positiv månad på börsen har fått aktiekurserna i mina bolag att slå klackarna i taket. Tur är att vi vet att det inte finns något tak.

The sky is the limit

Passionen att gå från ingenting till 1 miljon är större än någonsin. Let’s do this!

 


Hänt i veckan

Jag och sambon har haft deep-talk, nu om pengar och sparande.

Hon har ofta väldigt bra insikter, som exempelvis när hon fick mig att inse att mitt drickande inte var hälsosamt på den nivå jag befann mig på.

I vårt samtal nämnde hon att jag blivit så snål sedan jag börjat med aktier, att jag inte unnar mig något längre samt att jag oftast påpekar saker som jag tycker är dyrt.

Det stämmer till viss del. Jag köper mindre nu än vad jag gjorde tidigare. Numer är jag inte intresserad av att ha det senaste grafikkortet och sitter fortfarande på en mycket gammal iPhone med sprucken skärm exempelvis.

 

MEN! Det man ska inse är att jag ser det jag håller på med som vilken annan hobby som helst. Jag skulle lika gärna kunna köpa dyr golfutrustning och uppgradera mig hela tiden för min lön. Nu tycker jag att aktiesparande är så otroligt mycket roligare än golf så jag väljer hellre att hålla på med det.

Missade ni sambons inlägg om vad hon tycker om mitt sparande. Läs då det här.

 


 

Köpt under veckan

Det var nu länge sedan jag köpte något i H&M. Det kliar i fingrarna på dessa nivåer, men måste se till att hålla mig till investeringsreglerna här. Inte allt för mycket i samma korg.

I stället blev det:

Som ni ser lastade jag in en större kaka i Realty Income i veckan. Kursen har fortsatt ner och som vanligt passar jag då på att handla extra. Bolaget höjer ständigt utdelningarna och delar ut varje månad till ägarna. Än så länge är jag nöjd med innehavet, men har som sagt inte varit ägare allt för länge.

Industrivärden är ett typexempel på att man kanske inte alltid ska oroa sig att köpa på All Time High. Bra bolag blir sällan billiga.

 


 

Utdelningar

Det har trillat in ca. 500 kr i passiva inkomster från portföljen under veckan.

Rätt många bolag har redan delat ut men ännu finns det vissa utdelningsbolag att se fram emot. Då många av mina bolag börjat med 2 utdelningar per år blir glädjen dessutom dubbel 🙂

Bolag Summa
Paradox Interactive 68 kr
Investor A 297 kr
Akelius Residential Pref 115 kr

 

Summa +480 kr

 


Bloggen

Mest lästa inlägget under veckan blev det då jag förklarade vad jag tjänar på att blogga.

Börja blogga – tjäna pengar?

 


 

Hos andra bloggare

Då var det dags att presentera vad jag tycker varit extra läsvärt under veckan och som ni borde kika in om ni inte har annat för er:

Petrusko – skrev ett inlägg där han länkar till en artikel med Marcus Hernhag där han listar sina 5 säkraste preffar.

Krösus Sork – har handlat lite smått och han verkar också se köpvärde i Realty Income just nu

Stefan Thelemius – sedan tidigare skapare av sin egna fond Noob som nu verkar ha presterat lika med den berömda Avanza Zero. Visste faktiskt inte om denna fond sedan tidigare 🙂

Sparo – funderar lite kring all teori om framtida börsras.

Bullpappret – har nått upp till 1 1/4 miljon i portföljen. Inte illa med tanke på att jag tycker det var nyss att han skrev på Twitter att miljonstolpen nu var uppnådd

 

Ha en fortsatt trevlig helg. Vi syns imorgon!

6 thoughts on “Vecka 19 är förbi. Detta har hänt.

 1. instämmer att man ibland har svårt att unna sig något, man tänker direkt på vad man kan handla på börsen istället 🙂 Fyller med på i Kinnevik, kämpa på!!

  1. Yep! Och ska jag vara ärlig så roar det nog mig mer att fylla på i mina innehav mer än att köpa prylar till höger och vänster. Inte direkt så jag tycker att jag saknar något. En bostad utomlands hade inte varit helt fel ifos 🙂
   Tack för att du följer och lycka till!

   1. Instämmer, har det som ett litet mål, att kunna köpa sig en bostad utomlands om ca 5-8 år.
    förr köpte jag alltid massa prylar, mycket som bara skulle handlas för att ha detta, men sedan 2-3 år sen så fick jag upp ögonen för börsen och efter det blir det inga prylar, och som du säger är inget jag saknar så.
    blir 2 solresor per år och det är en investering i själen 🙂

    1. Solresor är kanske det bästa du kan investera i. Däremot förstår jag inte hur många kan göra det för lånade pengar. Måste kännas trist att ligga där på stranden och tänka på det 🙂

     Till vilket soligt paradis brukar ni resa mest?

 2. Betyder det att du nu har kommit upp i en halv miljon? Grattis!

  Vad roligt att läsa om vad du och din sambo pratar om! Skulle gärna läsa mer om det, eftersom det för de allra flesta paren är ett vanligt ämne för oliktänkande. Jag tror att jag har en sambo som är ganska lik mig, men ibland händer det att han stör sig på att jag lägger för mycket pengar på mat (köper svenskt tex) medan jag kan störa mig på att han är så likgiltig inför att betala någon krona extra hit eller dit. Han har tex varken utnyttjat studentrabatten hos frisören eller tandläkaren för att han inte velat göra personalen ledsen under sin studietid. Det tycker jag är pengar i sjön eftersom det inte ger något värde. Övriga diskussioner handlar oftast om att han inte vill vara så aktieexponerad och tycker jag är för våghalsig. Nu har dock hans motvilliga innehav ökat så mycket att han börjat acceptera dem, men han köper ingenting nytt själv längre efter att jag slutade handla åt honom för ett drygt år sedan. Våra konflikter om ämnet är dock generellt få i och med att vi är ganska snåla av naturen, men det är ju aldrig en enkel fråga. Inte ens efter många år tillsammans. 🙂

  1. HEJ!
   Ja jag såg det när jag loggade in i morse att många skrivit grattis till halva miljonen. Så roligt är det tyvärr inte och ska genast redigera detta 🙂 Blev något fel i andelen och min sida var cachad.
   Kul att höra att ni är rätt lika gällande ekonomin. Förstod inte riktigt varför han inte väljer att använda studentrabatten? Hur kan personalen bli ledsen p.g.a. det?
   Har ni en portfölj tillsammans idag eller har du en egen?

   Ha det bäst och tack för rättelsen och att du kommenterar. Fortsätt gärna med det 🙂

Kommentera