Utdelningsmarathon hos bankerna

Börjar sakta men säkert förstå varför just dessa månader nu i början på våren kallas för den hetaste utdelningsperioden i Sverige.

Idag kom SEB med sin utdelning som givetvis återinvesterades i bolaget direkt. Hade både A och C typen i portföljen och följande blev resultatet idag:

SEB A 231 kr
SEB C 99 kr

Totalt: 330 kr

Vill även förtydliga att jag nödvändigtvis inte återinvesterar i samma bolag. Det beror lite på vad jag vill öka i för tillfället. Just nu hade SEB ganska liten vikt i portföljen så det kändes klokt.

Fick tidigare frågan varför jag äger både A och C aktien och självklart finns det ingen bra anledning till det. Tror det var så att en aktie var billigare vid ett tillfälle så då blev det att köpa den.

Nu har jag däremot rensat upp och sålt alla SEB C för att enbart köpa in mig i SEB A då denna just nu är billigast. Självklart blev det en smula courtage, men betalar det gärna för att hålla rent och snyggt i portföljen 🙂


Imorgon kommer Handelsbanken med sin utdelning och dagen efter (torsdag) dyker Swebank upp.

 

 

 

4 thoughts on “Utdelningsmarathon hos bankerna

 1. Snyggt!
  Hur tänker du kring bankerna? Äger du både SHB, Swedbank, SEB? Inte Nordea? Kort motivering till valet/valen.

  Sedan en fundering kring din portfölj. Kör du Kopparbergs och Cloetta som utdelningsbolag eller ser du de mer som tillväxtbolag men i en utdelningsportfölj?

  Och sista frågan, hur tänker du i värdering? Hur värderar du dina aktier? Har du nån analysmodell i ett tidigare inlägg exempelvis? 🙂

  Hoppas du kan svara. Allt väl!

  1. Hej och tack för dina frågor. Alltid roligt att besvara sådana 🙂
   1) Det finns egentligen ingen anledning till att jag inte äger Nordea. Nordea är ett riktigt fint bolag som kanske platsar bäst i en utdelnignsportfölj till och med. Däremot jag jag best personliga referenser till Handelsbanken, Swedbank och SEB 🙂
   2) Cloetta köptes enbart för tillväxt men tycker mig ändå se god utdelningstillväxt i bolaget. Skulle vilja rekommendera dig att läsa detta när det kommer till kopparbergs:
   http://www.kronantillmiljonen.se/tankar-kring-portfoljen/dags-att-handla-kopparbergs-nu/
   3) Det viktigaste för mig är historik och magkänsla med en framtidstro som jag själv byggt. Har bolaget en bra ledning, väljer att dela ut mycket till aktieägarna samt för tillfället är nedvärderat p.g.a. marknadens psykologiska effekter så gör jag fler köp i dessa bolag 🙂

   Hoppas att jag kunde svara på några av dina frågor.
   Vill du ha mer fylliga svar så rekommenderar jag dig att ställa frågorna på Twitter via meddelande som många gör idag.

   1. Okej! Tack för bra svar.
    Så du kollar egentligen inte så mycket på själva prislappen på det du köper?
    Hur har du valt ut bankaktierna då? Är det djupare analys eller mer på att de är kapitalstarka och delar ut? 🙂

    1. Ja både ja och nej. Har tidigare varit avvaktande att köpa bolag som är på ATH exempelvis. I senare skede har jag mer funderat på varför när jag är väldigt lång i bolagen jag äger och i dagsläget tittar jag mindre på själva prislappen faktiskt.
     Jag resonerade som så att jag vill vara exponerad mot bankerna och då passade dessa mig bäst med tanke på vad jag själv upplever. Valde att investera lite i många i stället för allt i en kartong så att säga.
     Tack så mycket för dina frågor F, och att du läser 🙂

Kommentera