Sparaklokt – Bolag som alltid höjt eller aldrig sänkt utdelningen

Som utdelningsinvesterare tycker jag att det är särskilt intressant att kika på ett bolags utdelningshistorik. Ett bolag som sänkt utdelningen under många år, eller där utdelningen varit väldigt volatil, är helt klart mindre intressanta än andra bolag.

Givetvis är det här inte det enda man bör kika på, men det väger självklart rätt tungt när jag går ut på jakt efter nya bolag.

Sparaklokt, har satt ihop en riktigt fin lista på svenska bolag som höjt utdelningen under lång tid.


Direklänk till Sparaklokt’s inlägg


Några små reflektioner

Hade faktiskt ingen aning om att H&M aldrig sänkt utdelningen på 43 år! Det är ju fantastiskt.

Många tycker dess värre att H&M är lite tokig som utdelningsaktie då utdelningen varit rätt konstant senare år. Just det faktum att bolaget håller upp sin utdelning och aldrig sänker är däremot nog för att jag ska fortsätta öka, trots kyliga tider med röda siffror.

I framtiden kommer nog bolaget vara högre värderat och då kommer jag vara glad att jag fyllt på rikligt nu under dippen 🙂

 

Källa: börsdata.se

2 thoughts on “Sparaklokt – Bolag som alltid höjt eller aldrig sänkt utdelningen

  1. Det som jag inte gillar med hm är ökad utdelningsandel på nästan 90%, nästintill stillastående utdelning senaste 7 åren och minskad vinst i kombination med fler butiker. Även om de sagt att de ska skifta om mot mer e-handel så verkar det gå segt? E-handeln ökar och hm är sen på bollen, kande komma ikapp?

    Jag minskade faktiskt för första gången tidigare i veckan. Jag tror hm kommer gå bättre framöver men tror det finns bättre avkastning på annat håll, jag vet dock att många inte håller med mig så antagligen har jag fel ;).

    Mvh / Frihetsmaskinen

    1. Hej Frihetsmaskinen!
      Näe kan hålla med dig om att det gått väldigt segt. Samtidigt tror jag på deras butiker och det verkar ändå gå rätt bra. Sambon är då där och handlar hela tiden ^^

Kommentera