Över 4000 i utdelningar. Ikväll skålar vi!

Tror att det viktigaste man kan göra när det kommer till aktiesparande är att sätta upp tydliga och nåbara mål, både små som stora. De små målen är kanske de viktigaste då det är ett sätt att konstant se att man når en liten bit längre fram till det stora målet. Jag funkar likadant när det kommer till träning, har jag inte ett tydligt mål och något att jämföra med så går det åt helvete. Då slutar jag åter på soffan med kladdkaka, som jag för övrigt gillar mer än något annat i matväg.

Lovade tidigare efter veckans alla köp att räkna ihop min portfölj samt mina utdelningar då det hänt rätt mycket. Har inte uppdaterat portföljen, men utdelningarna räknade jag samman. När jag gjorde det insåg jag precis att jag kommit över 4000 kr som preliminär utdelning inför år 2017! Det här är ett jätteviktigt mål för mig som utdelningsinvesterare.

Den nya tabellen för utdelningarna hittar du under Preliminära Utdelningar för 2017. Gjorde även ett cirkeldiagram för att illustrera vikten av samtliga innehav när det kommer till utdelningar.

Det är nog även viktigt att belöna sig tror jag. Så ikväll, trots att det enbart är onsdag, höjer jag nog glaset för att ha tagit mig ett steg närmare till miljonen. Nästa gång jag höjer glaset får bli på fredag för att fira #uppesittarkväll 🙂

 

screenshot_2

Tanken framöver är att dela upp målen och illustrera dessa på bloggen, men dit har jag inte riktigt kommit ännu 🙂

 

 

6 thoughts on “Över 4000 i utdelningar. Ikväll skålar vi!

  1. Men du tackar Humankapitalisten 🙂
   Jag räknar enbart på 2016 års statistik. Har H&M delat ut 9.5 kronor per aktie och jag har 2 st av dessa så kommer jag totalt få 19 kr i utdelning.

   Nu vet vi ju att alla bolag inte behåller sin utdelning utan denna ändras ju. Vissa ökar, andra sänker. Sedan kommer jag väl hinna fylla på lite till under året. Tanken är att börja räkna på faktisk utdelning i starten av 2017. Då kan man jämföra med det preliminära 🙂

  1. Tack så mycket för din inspirerande och peppande kommentar Frihetsmaskinen! 😀

   Åhhh taack! Såg att jag inte lagt till dig, trots att jag varit en flitig läsare. Nu ska du dock finnas med i min lista på flest lästa bloggar.

   Riktigt fin pengamaskin du har där

 1. Grattis, en härlig känsla när vi når våra mål.
  Jag passerade mina första tusenlapp iom Altas Copcos senaste utdelning.
  Ha redan nu att upp mål för när jag ska fira. Större firande blir det när jag passerar
  1 000kr/år
  5 000kr/år
  12 000kr/år
  25 200kr/år (netto lön 2016) känns som den häftigaste, en månad “utan kostnader”
  50 000kr/år
  100 000kr/år
  Mindre firande blir det vid andra belopp.

  1. Tjenare Gustav och kul att du tittar förbi 🙂
   Suveränt att du bildat en stapel kring de mål du har. Ta dessa nu steg för steg och dö sedan med stolthet ^^
   Skämt å sido tycker jag det är bra att du även har jämförelsemål, t.ex. att din utdelning täcker upp en månadsinkomst.
   Väl mött!

Kommentera