100 inlägg och utdelningar. Här ska firas!

Jajemensan! Och så var det med det. Detta är alltså inlägg nr 100 på bloggen Kronan till Miljonen. Helt galet så snabbt det gått men oj så vi lärt oss med tiden.

Först och främst en shout-out till dig som läser min och andras blogg. Bra gjort! Du har tagit steget och vill lära dig mer om ekonomi och att läsa bloggar för att samla kunskap till sina egna beslut och bedömningar är ett suveränt sätt att göra det på. Så, hatten av för dig!

I mitt första inlägg berättade jag hur jag snart var uppe i 100.000 kr i portföljvärde och att jag inte visste vad jag skulle göra när jag nått upp till en miljon. Den frågan är fortfarande oklar men tanken är att fortsätta jobba för att utvidga mina passiva inkomster. Dessutom passade jag på att hedra Miljonär innan 30 som en inspirationskälla till min nystartade blogg.

Ska bli spännande att se hur vi står när inlägg nummer 1000 skrivs. Är redan 1/10 på väg dit men kommer nog ta och fira lite även när jag uppnår 500 inlägg.

 


 

Något som är värt att fira ytterligare är att Balder Pref idag slängt in pengar på mitt konto. Konstigt att de väljer att dela ut pengar till en, enbart för att man tar risken att äga en del av bolaget 😛

Antal aktier: 17    Utdelning: +85,00 kr

Det fina med preferensaktier är att du dessutom får 4 utdelningar per år. Nu återstår därför 3 stycken för 2017.


Missade du mitt inlägg om varför jag äger preferensaktier? Läs det här


Tycker att kursen ser riktigt attraktiv ut idag och skulle nog valt att öka på ytterligare om jag inte haft lite ont om likvider att handla för just nu. Väntar fortfarande på att Diös ska dra pengarna för nyemissionen och då krävs det att jag sparar ca 1900 kr på mitt ISK.

 

Ni får ha en riktigt trevlig fredag och på återseende! 🙂

13 thoughts on “100 inlägg och utdelningar. Här ska firas!

  1. Hejsan sparpappan!
   Tackar så mycket för det. Värmer gott 😛 Ska ta och kika in din blogg här framöver då den är ny för mig.

  1. Hejsan Snålgrisen!
   Fantastiskt kul att du börjat blogga och hoppas att jag varit någon liten liten inspirationskälla till ditt beslut. Du kommer inte ångra dig men var beredd på att det kan kännas lite motigt till en början innan du satt sig in i bloggarlivet 😀
   HAHA sambon har varit inne och läst din blogg idag och jag var inne där nyss. Hon ställde frågan till mig om hur du kan tjäna så otroligt mycket (tror hon räknade till 50.000!).

   Jajemensan, en länk kommer!

 1. Balder har varit så vänliga att dela med sig även här, dock endast 25 kr för mina hittills 5 aktier. Siktar på att utöka dessa om/när tillfälle ges just för de frekventa utdelningarna och för att det tycks vara ett relativt stabilt företag i grund och botten!

  Grattis även till de första hundra. Nu börjar du så smått bli varm i kläderna! 😉

  1. Hejsan Joakim!
   Tusen tack för gratulationerna! Tycker du har gjort helt rätt som investerat i balder. Kan ju hända att fastigheter få ta mer smällar framöver men då får vi passa på att fynda billigt i sådant läge.
   Jajemensan! Kikade in din blogg(?) också och tycker att den ser riktigt stilig ut.

 2. Bra jobbat med dina inlägg! Själv skrev jag mitt första precis- men är taggad på att skapa en inspirerande aktieblogg. Jag äger i dagsläget inga Balder-preffar men inkasserade 341 kr från hemfosas stamaktie idag:) min första utdelning woho!

Kommentera