Snart #uppesittarkväll. Det här handlar jag…

Då var det dags igen att få in lönen på kontot. Som ni vet trillar den in i natt (för de flesta) och under #uppesittarkväll på Twitter kan vi följa vad andra har för planer att köpa kommande månad. Vad har KTM siktet inställt på?

 

Kritik om #uppesittarkväll

Det har faktiskt varit en del negativ attityd om #uppesittarkväll på senare tid. Många anser att det blir köphets och att flödet uppmanar andra att köpa direkt lönen kommer in på Avanza (eller annan nätmäklare).

Tänk inte så!

Uppesittarkväll handlar för mig enbart om att få en insyn i hur andra spekulerar, men inte för den delen att jag måste följa andras fotspår.

Det är viktigt att du själv har en tydlig bild över dina mål och håller samt förfinar dessa. Vill du köpa H&M trots att många säger att du inte ska så gör det! Håll dig till din hjärna och hjärta så kommer det gå lysande.

 


Tips! Passa på. Följ mig på Twitter för att ta del av kvällens strömmar.


Tänk på att aldrig ta det jag skriver som rekommendationer till det som du själv ska köpa

 

Vad KTM köper

Trots att många anser läget vara dyrt ute på börsen tycker jag det finns mycket köpvärt framöver ifall vi tänker långsiktigt, vilket jag föreslår att vi alla bör göra.

 

H&M


Kommentar: Bolaget har tagit rätt mycket stryk på sista tiden. Perfekt att handla när marknaden är osäker.

 

Johnson & Johnson

Kommentar: Var länge sedan jag ökade JnJ och jag känner att det kombinerat med attraktiv kurs talar för köp. Detta trots dyr dollar.


 

 

Castellum

kommentar: mitt största innehav näst efter HM. Suverän årsrapport samt ett suveränt bolag gör att jag vill fortsätta öka, år för år…


 

Diös

kommentar: fick en rejäl smäll inför nyemissionen. Vill ligga tungt i fastigheter och tror på Diös och deras kundvård. Kommer löna sig i längden tror jag. Mycket hög direktavkastningen på dryga 5%


 

Hoppas att vi ses ikväll och må kraften och investeringarna vara med er!

16 thoughts on “Snart #uppesittarkväll. Det här handlar jag…

 1. Jag ökade före #uppesittarkväll denna gången och kommer missa pga andra trevligheter. H&M och Castellum också för mig. JNJ låter inte så dumt, även om USD är dyr är både dollar och aktiekurs en bit ned nu så ett skapligt läge att öka.

  1. Hej Utlandsutdelaren och toppentack att du kunde kommentera!
   Hehe hoppas att de andra trevligheterna blev mycket trevliga. Tur att man kan se live-sändningen i efterhand.

  1. Hej Money for Nothing!
   Tror också att H&M kan gå ner mer. Går med strategin att köpa under hela nedgången och sedan uppgången 🙂

 2. Fina bolag alla du nämner. Såg att JnJ gick ner en del efter sin rapport. Precis som du skriver så ska du aldrig investera efter vad någon annan tycker. I slutändan är det du som står ansvarig för din investering. Själv är jag aldrig med på uppesittarkväll. Investerar som få andra bloggare och är nog den enda i min närmaste krets som investerar långsiktigt i aktier 🙂 När det gäller fastighetsbolag är jag själv för feg att investera om bolaget är högt belånat. Ett bra råd kan vara att köpa flera olika bolag vid lön. På så sätt blir det lite mer risk spridning. Själv har jag inte bestämt vad det blir vid lön nu den 27e. Med vänlig hälsning Slimis

  1. Hej Slimis!
   Oj, har JnJ haft sin rapport alltså? Det hade jag helt missat. Då blir det lite spännande läsning imorgon 🙂
   Mycket bra tips om att köpa flera bolag för lönen. Det är nog den viktigaste lärdomen man kan dra. Lägg inte alla ägg i samma korg ^^

    1. Hmm, intressant att aktiekursen sänks trots det. Kanske handlar om makro, oro kring Trump eller liknande 🙂 Aja, får se till att plocka upp lite i all fall.
     Tack! Kommer bli spännande att följa dina köp också.

  1. Åh kul med ett litet aktietips. Har aldrig hört om bolaget men har som inget i energi-sektorn riktigt i min portfölj. Hur fungerar bolaget i en utdelningsportfölj tror du?
   Ha en fortsatt trevlig dag!

   1. Maha är en potentiell mångdubblare. Duktig och erfaren ledning. Uttalande redan gjort att ingen utdelning i närtid utan det ska återinvesteras i bolaget. Det är en liten chansning, men jag gillar att ha någon sådan också.

    1. Jajemensan! Huvudsaken att det inte är för stor del av portföljen som går till sådana chansningar så håller jag med dig till fullo 🙂

 3. Snålgrisarna har inte twitter så det blir ingen uppesittarkväll för oss. Kommer dock skriva ett blogginlägg om våra månatliga inköp. Det går fort att bränna 25000 på aktier :=)

  1. Oh, trodde att snålgrisarna hade Twitter faktiskt. En klar rekommendation att skaffa från min sida, ifall man inte har tabu för sociala medier det vill säga 😀

   Det går otroligt fort att bränna 25000. Ännu fortare går det att investera pengar på exempelvis Tessin ^^

Kommentera