Gårdagens #uppesittarkväll och nytt sparande

Igår var det Uppesittarkväll och jag såg till att starta kvällen med lite grillad älg och Höga Kusten från Kopparbergs som har blivit en av mina favoriter. Billig och god öl!

I flödet var det rejält mycket köpspekulationer och även väldigt många grymma frågor som besvarades under kvällen.

Missade du föreställningen? Lugn bara! Du kan alltid se det i efterhand. Och det är kanske likadant som ostkrokar (eller ostbågar)… upplevelsen är minst lika bra om inte bättre dagen efter.

Själv vill jag fortsätta fylla på XACT OMXSB utd som jag började handla förra månaden. Har redan fått min första utdelning från den här börshandlade fonden så jag är riktigt nöjd.

 

Min lön

Blev en riktigt fin lön på ca 24.000 netto (efter skatt). Har däremot varit sjuk och det avdraget får jag dess värre först nästa lön, så då kommer det svida lagom mitt i semestern. Från förra månaden blev det kvar en hel del som jag nu för över till mitt konto hos Avanza.

Någon som lyckats få en lön som är nästan 3 gånger så stor som min är Vill ha Allt som i det här inlägget skriver hur sparandet ska investeras.

För mig blir det även att sätta av en del till allt roligt sommarnöje som komma skall nu under semestern. Eller så skiter jag i det och sparar allt i stället…vem vet ^^

6 thoughts on “Gårdagens #uppesittarkväll och nytt sparande

 1. Mmmmm Höga kusten, det ölet vann i vår ölprovartävling som vi kör ett par gånger om året. (Ingen vet hur den andre röstar, väldigt hemligt) men den blev en klar vinnare! Blir inte älgbiffarna torra? Jag älskar älgkött och har ätit det sedan barnsben, farfar, far och jag var jägare men jag har aldrig grillat älgkött däremot vildsvin men det var väl sådär….
  Blir faktiskt mer o mer sugen på xact ETF:en men inte riktigt vågat ännu…

  // Procentpanik

  1. Det blev faktiskt riktigt torrt och eländigt faktiskt… Vi har ju elgrill dessutom men tycker att det ändå funkar rätt bra måste jag säga. Sedan slipper man alla kolrester och liknande. Bara att slänga in gallret i diskmaskinen 🙂

   Näe man måste ju ha rätt magkänsla. Men när väl den där magkänslan infinner sig så köper man.

   Tack för kommentaren!

 2. Börshandlande fonder betalar man courtage på väll?
  Hur ser du på att betala både courtage och förvaltningsavgift? 🙂

  1. Yep det stämmer gott och är väl inte riktigt på god fot när det kommer till förvaltningsavgifter. Men jag resonerade lite kring det i inlägget jag skrev tidigare om xact 🙂

   Tack ska du ha för kommentaren!

Kommentera