Portföljuppdatering oktober 2016

Då det blivit en hel del köpande men även ett och annat sälj på senare tid så har jag uppdaterat sidorna för både portföljen och preliminära utdelningen 2017.

Sammanfattningsvis föll utdelningen något för min svenska aktier samtidigt som den ökade i mitt KF (för utländska aktier). Verkar som att Ericsson och Ratos, som jag nu sålt, presterade bra för att höja utdelningarna, utdelningar som jag aldrig fick se skymten av 🙂 Givetvis är sänkningen kortsiktig och jag har planer på att reparera den redan under november.

Länk till Portföljen

Länk till Utdleningar 2017 

Fortsatt trevlig söndag på er 🙂

4 thoughts on “Portföljuppdatering oktober 2016

 1. Jag ser att vi har många överlappande innehav, jag kommer med andra ord följa dig lite extra tätt för att få ta del av eventuella förändringar som “påverkar” min egen portfölj.

  Jag kanske ska knåpa ihop en egen sammanställning för utdelningarna 2017. Just nu har jag bara en siffra baserad på vad jag räknar på att min portfölj är värd under vårkanten samt vad min genomsnittliga direktavkastning ligger på. Ett väldigt trubbigt mått men det ger åtminstone en fingervisning. Tack för inspiration!

  //Humankapitalisten

  1. Spännande att vi har mycket överlappande innehav. Min lista av innehav är väl inte så exakt ännu då den innehåller en hel del bolag som ska bort, exempelvis Peab och SKF. Precis, alltid roligt att blicka till kommande år även om utdelningar kan höjas/sänkas fram till dess. Vore kul att se en sådan prognos.

 2. Bra idé att göra en framåtblickande utdelningsprognos för varje enskild aktie.

  Det ska jag nog ta efter på sikt också – ett bra redskap för ökad tydlighet kring var justeringar behöver göras för att upprätthålla utdelningsmål och balans.

  Jag räknar i nuläget bara historiska utdelningar månadsvis samtidigt som jag gör en översiktlig matematisk prognos för ungefär hur mycket mina utdelningar ökar årsvis.

  1. Tack så mycket för din kommentar.

   Lät som en god idé att räkna ut hur mycket utdelningarna ökar årsvis. Antar att man ska ta med sig utdelningshöjningen för respektive aktie också. Som sagt, svårt att veta men man vill ju alltid ha en utdelningstillväxt 🙂

Kommentera