Mitt “bokbilbliotek” och sträv eländig kvarg

Det blir ett lite kortare inlägg idag då jag är hemma hos min mamma och hjälper henne.

Tänkte ändå att det kan vara värt att nämna att jag faktiskt fått mina 2 första investeringsböcker i fysisk form. That’s right! Har aldrig tidigare ägt en sådan bok utan enbart lånat på biblioteket #sparadkrona.

Sambon vet exakt vad jag vill ha och gjorde mig överlycklig med dessa två

 

 

Dagen till ära gjorde vi även Pannkakor i specialformat. Till er som missat det har jag och sambon inlett helvetets veckor där vi motstår frestelser som godis, vitt bröd, pasta och liknande.

Dessa pannkakor var gjorda av äggvita och protein. Inget mjöl användes. Kan verkligen inte rekommendera dessa. Oj så eländigt de smakade.

Men det är väl bara att citera Arnold Schwarzenegger rörande ämnet

If it’s good…spit it out

 

 

Kan tillägga att det inte är grädde ni ser på bilden utan sur och strävig ren kvarg. Jag investerar i Axfood så väldigt indirekt investerar jag i hela “måltiden”.

Om det finns någon som mot förmodan är sugen på receptet så kan ni dela med er av det i kommentarerna nedan.

 

:

 

6 thoughts on “Mitt “bokbilbliotek” och sträv eländig kvarg

 1. Vet inte om jag vågar skriva att jag äter kebabtallrik just nu ;o)
  Jag har inte läst dem böckerna du visar där men blir definitivt sugen. Du får lämna omdöme sen när du läst dem. En av de bättre böckerna jag läst är “Trading guiden” av Jonas Bernhardsson, som jag tycker förklarar grunderna i trading på ett bra sätt.

  1. Hej Finansnoob!
   Yep, det ska jag se till att göra. Har ju redan lyssnat på Så kan alla svenskar bli miljonärer som ljudbok och skrivit en recension om den här på bloggen. Blir att skriva en andra när jag är klar med den.
   Tack för tipset om “Trading guiden”. Ska ta och kika in den sedan.
   Ha en trevlig valborg!

 2. Jag äger också just de två böckerna. Min korta recension är: Hernhags hade jag svårt att få fokus på. Ett typexempel är att han nämner en massa formler utan att skriva ut dem. Sånt stör en matematikintresserad. Fokussvårigheten kan också bero på att jag läste den på semestern vid en poolkant.
  Börjessons funkade bättre, fast det är längesen jag läste den.
  Men egentligen tror jag att du redan kan det de skriver om 🙂

  Spargrisen

  1. Håller med Spargrisen, fast jag gillar nog ändå utdelningsboken bättre än Hernhags första bok. Den kändes aningen mer fokuserad. Jag gillade Börjessons bok bättre, men misstänker att det beror på att det var den allra första aktiebok jag läste. Tyvärr gick jag dock in i Ratos efter det och det var nog den sämsta investeringen hittills i mitt liv. Skulle ha väntat några år med den eller låtit bli helt.

   1. Hejsan P!
    Det är nog faktiskt så att den första man läser är den bästa. Däremot kan jag nästan tycka att man har mer glädje av böckerna ifall man i alla fall har lite förkunskap.
    Ha en trevlig valborg förresten!

  2. Hmm ja sådant är ju aldrig särskilt roligt. Hade svårt i ljudböckerna när ekvationerna och siffrorna rabblades. Därigenom kan det vara bättre att läsa dom i fysisk form tycker jag.
   Tack för kommentaren Spargrisen

Kommentera