Hufvudstaden – en utdelningsjätte

 

Visionen som bolaget har är att verka för att vara Sveriges mest attraktiva fastighetsbolag. En stor och mäktig vision måste jag säga. Siktar man högt hamnar man oftast högt också.

Utdelningspolicyn är att ha en god utdelningstillväxt och att dela ut minst hälften av nettovinsten till från verksamheten. Älskar verkligen bolag som tar försöker att dela ut större delen av vinsten i stället för att förvalta den själv. Det visar att bolaget vill gynna de som tror på dem.

”Aktien ska ha en god utdelningstillväxt över tiden.”

Under de senaste 10 åren har utdelningen höjts med i genomsnitt 8% varje år. Det känns som att man får vara riktigt nöjd med det.

Den nya utdelningen för 2017 blev 3,3 kr/aktie, vilket kan jämföras med 2016 års utdelning på 3,1 kr/aktie.

När vi väl pratar utdelningsprestationer kan vi då säga att Hufvudstaden höjt utdelningen 19 år i rad. Det är samma antal år som Castellum, ett av mina kärninnehav.

Inte bara utdelningar har varit till belåtenhet. Kikar vi på hur aktiekursen utvecklats kan man inte bli annat än imponerad.

Visste du?

Under 2018 öppnar H&M-gruppens nya varumärke Arket sin första butik i Sverige. Detta blir i en av Hufvudstadens fastigheter i Bibliotekstan.

 

Äger ni Hufvudstaden? Vore även kul att veta hur länge ni ägt bolaget i sådana fall 🙂

6 thoughts on “Hufvudstaden – en utdelningsjätte

    1. Dess värre blir nog det tråkiga svaret räntefond eller ett räntekonto. Avanza har ett som ger 0,7% så det är ingen hit men alltid bättre än att spara under madrassen. Tyvärr vet vi inte vart vi är på väg och mycket kan hända inom 2 år.

     Min teori är att vi kommer fortsätta sakta men säkert vandra uppåt och att det inte blir någon nådastöt, men även jag kan inte se in i framtiden. Det är bara min syn på hur marknaden reagerat hitintills.

     Stora sättningar kommer att komma och vi vet idag inte vad som kommer orsaka dessa.

     Hur mycket ska du spara? Finns det möjlighet att lägga en del till målsparandet för lägenhet samt en del till ditt ISK?

 1. har kollat på denna med, men valt castellum samt hemfosa, gillar utdelningarna mer hos dom.
  Varit en tuff vecka för portföljen, men vänder ju någon gång.
  Man har ju blivit bekväm med uppgångar en längre tid nu, får ju mer får pengarna nu.

  1. Ok! Ja Hemfosa är nog ingen dålig affär det heller man är inte så påläst om bolaget faktiskt. Det är just utdelningshöjningarna som du föredrar hos Hemfosa?

   Visst har det varit tufft och många ser stora delar av sin portfölj falla. Inte kul, visst är det så. Oftast är det de som har is i magen som kommer ut som vinnare däremot

Kommentera